Redactie
Redactie Beauty 30 maart 2015

Ja écht! Gezichtsbehandelingen met moedermelk

Kim Kardashian gebruikt moedermelk in de strijd tegen haar huidziekte psoriasis en nog niet zolang geleden waren er zelfs beautyproducten met dit bijzondere ingrediënt in eco-winkels verkrijgbaar. Alles voor een gladde en stralende huid!

Wij hebben nog nooit de behoefte gehad om ons gezicht in te smeren met moedermelk. Toch zijn er vrouwen die zweren bij de zelfgeproduceerde crème. Het zorgt namelijk niet alleen voor een stralende huid, maar schijnt ook te helpen tegen zonnebrand, rimpels en eczeem. Bij schoonheidssalon Mud in Chicago kun je zelfs een gezichtsbehandeling met moedermelk ondergaan. De melk is afkomstig van de moedermelkbank, waar gezonde, jonge vrouwen die veelal organisch of veganistisch eten, hun melk inleveren.

Werkt het echt?

Moedermelk bevat een hoge dosis laurinezuur, wat helpt tegen infecties. Daarnaast zorgt laurinezuur ervoor dat oude huidcellen verdwijnen en dat je huid gehydrateerd wordt. Allemaal positieve beloften! Zeker voor nieuwe moeders die door de hormoonschommelingen en weinig slaap meer last hebben van huidproblemen.

Dermatologen reageren tot nu toe sceptisch op de schijnbaar helende werking van het product. De werkzaamheid zou nog niet bewezen zijn. Baat het niet, dan schaadt het niet. Kokosolie bevat ook een hoge dosis laurinezuur, dat lijkt ons toch een beter alternatief! Wat vinden jullie?

Lees ook over deze 8 beautyrituelen met kokosolie!

Reageer op artikel:
Ja écht! Gezichtsbehandelingen met moedermelk
Sluiten