Maaike Helmer
Maaike Helmer Erop uit 24 juni 2015

Ja, écht! Hier is reizen goed voor…

Reizen is van zichzelf al leuk, maar wist je dat het ook goed is voor je carrièreperspectieven? Jazeker!

In een onderzoek bleek dat 100% van de ondervraagde vrouwen buitenlandervaring zien als een goede manier om je carrière te boosten. Wel 74% van de vrouwen die in het buitenland hebben gewerkt had gezien dat hun salaris daarna steeg.

‘Ontwikkeld imago’

Als je bereisd bent, krijg je daar automatisch het imago van ‘ontwikkeld’ bij cadeau. Een verklaring hiervoor kan zijn dat mensen die veel reizen in contact zijn gekomen met verschillende, andere culturen. In het buitenland verblijven geeft je een uniek inzicht in hoe dingen op andere plekken gaan, hoe andere mensen leven en werken. Je wordt daardoor vindingrijk (om verschillen te overbruggen) en past je sociaal gezien makkelijk aan. Daardoor worden mensen die in het buitenland hebben gewoond en/of gewerkt vaak door werkgevers gezien als werknemers met een grote algemene ontwikkeling en brede interesse.

Creatiever en innovatiever

Omdat je je moet aanpassen aan de locale cultuur en de verschillen leert overbruggen, word je flexibel en je leer je je aanpassen aan verschillende culturen. Dit maakt de kans groter dat je je ook makkelijker kunt aarden in verschillende bedrijfsculturen. Volgens onderzoek van Harvard zijn mensen die in het buitenland hebben gewoond ook nog eens creatiever én innovatiever. Zij zullen sneller met nieuwe business-ideeën en producten komen. Waarschijnlijk omdat ze door hun internationale tijd ervaring hebben om out of the box te denken en het grotere geheel te zien.

Nou, meer redenen om te reizen heb je niet nodig, toch?

Over reizen gesproken, wat een héérlijke reisfoto’s zijn dit! Dan wil je toch het vliegtuig pakken? >

Heb jij veel tijd doorgebracht in het buitenland? En herken je je in bovenstaande? Praat erover mee op Facebook!

Reageer op artikel:
Ja, écht! Hier is reizen goed voor…
Sluiten