Iris Kodde
Iris Kodde Kinderen 18 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Ja écht! Winnie de poeh blijkt een meisje te zijn

Je hele jeugd lang verklaar je die lieve Winnie de Poeh zowat de liefde en wat blijkt? Het is geen jongen, maar een meisje!

Dit blijkt uit het boek van Lindsay Mattick: Finding Winnie: The True story of World’s Most Famous Bear. In haar boek vertelt Lindsay dat Winnie de Poeh in eerste instantie is vernoemd naar een zwarte, vrouwelijke beer uit Canada: Winnipeg.

Het verhaal achter Winnie de Poeh

Mattick schrijft dat Winnipeg werd gekocht door Harry Colebourn in 1914. Hij betaalde twintig dollar voor Winnipeg en de twee werden dikke vriendjes. Harry had Winnipeg vernoemd naar de plaats waar hij vandaan kwam en nam haar mee naar Londen. Door de oorlog moest Harry naar Frankrijk en moest hij Winnipeg helaas achterlaten in een dierentuin in Londen.

In de dierentuin werd de beer regelmatig bezocht door Christopher Robin. En dan gaat er vast een lichtje bij je branden! Christopher was zo dol op Winnipeg, dat hij zijn eigen teddybeer naar haar vernoemde. Zijn vader, A. A. Milne, was hier zo door geïnspireerd dat hij verhalen ging schrijven over de nieuwe vriendin van zijn zoon.

Mattick vertelt aan ABC News: ‘Ik sta nog steeds versteld dat, in tegenstelling tot Canada, de rest van de wereld dit verhaal nog niet kent. Veel mensen realiseren zich niet eens dat er een echte beer was.’

Benieuwd naar wat Winnie de Poeh je kind allemaal kan leren? Kijk naar 18 levenslessen van Winnie de Poeh! >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ABC NewsElite daily

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme