Ja, ik wil! Wegdromen bij de 9 trouwjurkentrends voor 2016

Body & beauty

Als het op je trouwjurk aankomt dan is er een heel wetboek aan regels en voorschriften. En dan hebben we nog onze eigen wensen en verlangens. En misschien die van je partner. Deze trends helpen je in ieder geval om buiten de kaders te denken.

De onderstaande trends voeren de troepen aan voor volgend jaar. Want we kunnen niet vroeg genoeg beginnen met dromen (en sparen).

1

Transparant

Bron: Idecz

Altijd al populair geweest als het op bruidsjurken aankomt. En ook nu geldt weer: zolang je maar een beetje huid laat zien, dan zit je altijd goed. En het verschil tussen ordinair en stijlvol is groot genoeg om niet snel de fout in te gaan.

2

Focus op de nek

De klassieke, traditionele manier zegt blote schouders of een mooie watervalnek. De moderne manier zegt juist dat het bombastischer mag. Denk aan bloemen, franjes en rafels.

3

Zeg het met bloemen

Geen nieuwkomer als het op trouwjurken aankomt, maar wél nieuw is hun verschijningsvorm. We zien ze steeds meer in 3D-effect of als zeer gedetailleerde borduursels.

4

Halters

Dé hit uit de jaren negentig is terug van weggeweest en heeft nu ook haar plek gevonden op het bruidcircuit. Het is de beste compromis tussen strapless jurken en de stijvere, klassieke stijl. Het oogt zelfs een tikkeltje stoer.

5

Pastelkleuren

Bron: Love4wed

Ehm, maar trouwjurken zijn toch wit? Dat hoeft dus niet! Pastelkleuren als blauw, roze en lila doen het ook heel goed. Perfect voor de minder conventionele bruiden onder ons. Blijkbaar is wit niet de enige kleur waarin we legaal ‘Ja, ik wil’ kunnen zeggen.

6

Capes

Het ziet er op het eerste oog wat onconventioneel uit. Misschien zelfs een beetje gek en dramatisch. Maar beschouw het als een niet-traditionele toevoeging aan je jurk, voor degenen die het graag over een andere boeg gooien.

7

Een vleugje boho

Bron: The Knot

Alsof je zo van het festivalterrein bent weggelopen en besloot te trouwen. Dat is waar we op doelen. Een mooie boho-jurk doet niet onder voor menig trouwjurk, mits dit een stijl is die echt bij je past. Het is ook een thema dat heel goed past bij de zomer.

8

Laagje voor laagje

Bron: Vogue

Het idee is heel simpel: één laag in je jurk is niet genoeg. En wanneer je trouwt mag je flink uitdossen. Vooral met romantische stofjes als organza en tulle kan dit mooi uitpakken. Het is ook een trend die in vele thema’s past, vooral bij klassiek (ballet-achtig), boho of landelijk. En het leukste? Het ziet er het mooiste uit wanneer je beweegt.

9

Blote schouders

Bron: Vogue

Sowieso een grote trend deze zomer (de leukste voor jou én je dochter), maar nu als bruid-makeover. Vind je strapless een beetje afgezaagd, halter te mannelijk of robuust en is wat versiering om je nek al helemaal niet je ding (punt 2), dan is dit een uitkomst. Jawel! Je laat net genoeg bloot zien om niet te traditioneel te ogen, maar tegelijkertijd blijft het in de klassiek hoek. Dus geen zorgen over een geschokte grootmoeder wanneer je naar het altaar loopt.

Welke trend spreekt jou het meeste aan? Praat mee op Facebook!

Wow! Dit stel besloot samen 60 kilo af te vallen voor hun trouwerij>