Marleen Vos
Marleen Vos Body 25 aug 2014
Leestijd: 2 minuten

Ja, nu is het even tijd voor ME!

Soms is er niks lekkerder dan ongestoord bijslapen, lezen, wandelen en fietsen. En vooruit, wat yoga en meditatie kan ook geen kwaad. Kinderen onder de panne, man een kus, laptop uit, telefoon op stil, boeken inladen en toedeloe!

Vier keer ik ben er even niet:

Nazomeren in Andalusië

Yoga Yatra, mijn favoriete yogastudio, trekt de zomer nog even door in Zuid-Spanje. Op El Rancho del Inglés, een schitterende plek tussen bergen en zee, kun je je een week lang (4-11 okt) pamperen met yoga, massages, mindfulness meditatie, een detox yoga workshop, een stiltewandeling in de natuur en heerlijke vegetarische maaltijden. Fijn pluspunt: de persoonlijke aandacht van yogadocente & life coach Corine, zodat je de oefeningen ook echt correct uitvoert en een idee hebt waarom je iets doet. Of laat!
Yoga Yatra

Mediteren en kamperen in Elsoo

De vraag of ik een paar dagen wilde mediteren en kamperen op het Friese platteland had niet op een beter moment kunnen komen. Terwijl dochterlief met papa een feestje vierde bij opa en oma, pakte ik ver weggezakte meditatietechnieken weer op (en nu wél volhouden!), leerde ik vastgeroeste patronen herkennen waarmee ik het mezelf soms heel moeilijk maak (confronterend), liep ik in colonne zwijgend over de hei (wat net zo bizar voelt als het klinkt, maar stiekem heel erg lekker is) en lag ik om de paar uur éventjes te tukken. Wat een luxe. Met als kers op de taart een overnachting in het übercharmante buitenbed. Maar ook in een simpel tentje is dit weekend een aanrader. Alleen al door de prachtige omgeving kom je tot rust en alle meditatiesessies zijn lekker praktisch en aards. De mediteren en kamperen weekenden zitten er bijna op voor dit jaar, maar houd de site in de gaten: er staan bijzondere nieuwe retreats op de planning.
Mediteren en kamperen

Cocoonen in Wapse

Snak je naar rust en stilte en verder als het even kan helemaal niks? ROOM logies is een landelijke hidden gem in Wapse, een stipje op de kaart met meer koeien dan inwoners. Vanuit het knusse voorhuis – denk houtkachel, denk bedstee – kun je eindeloos wandelen en fietsen in Nationaal Park Drents Friese Wold, Nationaal Park Weerribben-Wieden en over de Dwingeloose Heide. Of ga het hele weekend in de cocoon-stand met Brigitte’s unieke ROOMservice.
ROOM Logies

Quality time op Ibiza

En waarom neem je je zoon of dochter eigenlijk niet mee?! Tijdens de HolyMama Yoga Retreats op Ibiza geniet je van yoga, meditatie, spabehandelingen en quality time met je baby of al wat oudere kind. En wil je echt even alleen zijn, dan heb je de luxe van een oppas. Let wel: moeders en kinderen only. Kun je echt niet zonder je partner dan ben je nog steeds welkom, maar word je wel vriendelijk verzocht neer te strijken in een huisje iets verderop.
Holy Mama Yoga retreats

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ja, nu is het even tijd voor ME!
Sluiten