Thea Tijssen
Thea Tijssen Eropuit 29 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Ja! Zo vier je oud & nieuw met de kinderen (zoals ouders het willen)

Onlangs schreef ik het artikel 12 redenen waarom oud & nieuw met kinderen best klote is. Niet te lang getreurd, want er is nu een oud en nieuw feest met dé oplossing voor iedereen. Ouders blij, kinderen blij.

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn? Lees vooral verder. Ik kan nog wel even doorgaan met fantaseren… Ik zie lange, mooi gedekte tafels met wit linnen voor me. Iedereen ziet eruit om door een ringetje te halen. Gezellige mensen om ons heen en de wijn en champagne vloeit rijkelijk. De kinderen spelen vrolijk met andere kinderen, er wordt op ze gelet. Wij (de ouders) hebben tijd om een goed gesprek te voeren (zonder onderbroken te worden), nieuwe mensen te leren kennen en te genieten van het goede eten. Zal ik nog even doorgaan of had ik je al bij er wordt op ze gelet.

Kinderfeest én feestelijk diner

Ik hoor het je denken: droom lekker verder! Guess again. Deze utopie wordt 31 december namelijk waarheid in de Hallen in Amsterdam. En laat ik daar nou in de buurt wonen én de tickets in huis hebben. We gaan met het hele gezin; mijn zoontjes (van 3 en 7), mijn man en ik én twee bevriende stellen (zij hebben in totaal vier kids). In feite belooft OUD-West & NIEUW de perfecte combinatie van een echt kinderfeest én een feestelijk diner voor de volwassenen te zijn. De kinderen eten apart van de ouders en worden vermaakt met een kinderdisco en andere activiteiten, waarna ze kunnen uitpuffen bij een leuke kinderfilm. Briljant

Eenmaal thuis: kids in bed

En om 21.00 uur doen we alsof de jaarwisseling plaatsvindt. Op dit feest wordt de klok 3 uur vooruit wordt gezet (ja, echt), zodat om 21.00 uur 2016 al kan worden ingeluid. Dan gaan we met z’n allen (ouders en kids) naar buiten, met champagne en vuurwerk (dat regelt de organisatie, dus ook daar hebben we geen omkijken naar). En dan kun je om 21.30 uur al op huis aan. Kun je eenmaal thuis zo, hop, je kids in bed stoppen. Geen gezeur met wakker maken om vijf voor twaalf. Hét moment is voor hen namelijk al geweest. Dus schuldig hoef je je ook niet te voelen. Kunnen jullie samen nog even lekker doorgaan.

Volgend jaar

Als je ook wel naar dit feestelijke diner had willen gaan, heb je voor dit jaar pech: de kaartjes zijn uitverkocht. Hoewel je het natuurlijk altijd kunt proberen via OUD-West & NIEUW. Wie weet zijn er wel afzeggingen. Maar je kunt het in elk geval in gedachten houden voor volgend jaar. Of tegen die tijd zelf zoiets initiëren in jouw woonplaats!

Ga jij ook naar een leuk oud & nieuw-feest dat zowel voor de kinderen als voor de ouders leuk is? Deel het op Famme’s Facebook.

Heb jij ook een diner op oudjaarsavond? Als je dit artikel hebt gelezen, word je de koningin van de small talk.>

Foto: Pinterest

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ja! Zo vier je oud & nieuw met de kinderen (zoals ouders het willen)
Sluiten