Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kids 31 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Jaap Reesema maakt nummer voor ouders die gestresst raken van gemixte klei

Kleien is een van de dingen die veel kinderen heerlijk vinden om te doen. Lekker met hun handjes kneden en wroeten is ook een heel fijn tijdverdrijf. Maar ja, kinderen zijn kinderen en die houden niet alles netjes gescheiden. Roze klei gaat bij geel, en blauw bij rood. Maar klei mixen is nou precies iets waar menig ouder totaal niet tegen kan.

Uit onderzoek van speelgoedfabrikant Hasbro blijkt zelfs dat ouders gefrustreerd raken als hun kinderen de verschillende kleuren klei door elkaar mixen. Maar niet alleen dat, ook klei in het verkeerde potje terug stoppen is een ergernis van veel ouders. Het blijkt zelfs zo ver te gaan dat deze ergenissen ertoe leiden dat drie op de tien ouders niet meer met hun kinderen wil kleien.

Daar wil Play-Doh natuurlijk wat aan veranderen. Want zeggen ze: lekker vrij spelen bevordert juist de creativiteit van je kind, en daar hoort ook het mixen van klei gewoon bij.

jaap reesema
Bron: Play-Doh

Mixen maar

Daarom ging Play-Doh de samenwerking aan met zanger Jaap Reesema. Die een speciaal lied maakte om ouders bewust te maken van het feit dat klei mixen juist leuk is. Jaap zegt hierover: ‘Ik heb zelf twee kinderen die graag met klei spelen. Ze moeten gewoon lekker kunnen kleien zonder zich druk te hoeven maken om hoe de creatie eruit komt te zien. Want dan gaat de lol er wel vanaf natuurlijk! Als ouders moeten we onze kinderen juist stimuleren creatief te zijn. Daarom heb ik dit liedje gemaakt.’

Het liedje ‘Mixen Maar’ is onder andere op Spotify te vinden onder de artiestennaam Doh-Doh

Winactie

Extra leuk, via onze Instagrampagina mogen wij aan onze volgers een te gek Play-Doh pakket weggeven. Hou daarom onze Instagram goed in de gaten om deze winactie niet te missen!

Lees ook:

Doen: mindful leven door te kijken door de ogen van je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Jaap Reesema maakt nummer voor ouders die gestresst raken van gemixte klei
Sluiten