Redactie
Redactie Work & Life 25 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

Jaloers? Dat is niet per se slecht

Jaloezie is naast ijdelheid, hebzucht en woede één van de zeven hoofdzonden. We schamen ons vaak als we jaloers zijn en proberen het daarom te onderdrukken. Zonde! Want jaloezie is niet per se verkeerd. Als je je jaloerse gevoelens goed onderzoekt, kun je er bijvoorbeeld achter komen wat je écht wil in het leven.

Dit artikel verscheen eerder op Bedrock.nl.

Jaloezie is geen teken van zwakheid. Net als blijdschap, angst en verdriet, is jaloers zijn een emotie die onlosmakelijk verbonden is met ‘mens zijn’. Emoties horen er nu eenmaal bij en komen meestal naar boven om een goede reden.

Probeer eens écht te luisteren naar je emotie; in je jaloerse gevoel zit misschien wel een belangrijke boodschap over eigenwaarde of een doel in het leven.

Jaloezie

Als we onszelf niet langer schamen, kunnen we de aanwijzingen die een emotie ons probeert te geven gebruiken om ons te ontwikkelen. Je eigen emoties beter leren kennen is een vorm van innerlijke groei. Door aandacht te besteden aan jaloerse gevoelens – en ze dus niet te onderdrukken – kom je in contact met de versie van jezelf die je graag wil zijn.

Tover dingen waar je jaloers op bent om tot kleine, haalbare en realistische doelen voor jezelf. The School of Life legt in deze video uit hoe je jaloezie kunt leren accepteren en hoe je het kunt omvormen naar een positieve kracht.

Ook interessant: Ben jij een jaloerse partner? Dan is het verstandig om dit even te lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Jaloers? Dat is niet per se slecht
Sluiten