Inga Stoit
Inga Stoit Relatie 22 maart 2019

Dit is hoe je jaloezie in een relatie tegengaat (en zo wordt je relatie beter)

Er is niks mis met een klein beetje jaloezie, maar het moet natuurlijk niet too much zijn. Als dit het geval is kan dit namelijk je relatie kosten. Het wordt erg ingewikkeld om gelukkig samen te zijn als iemand ernstige jaloerse gevoelens heeft. Uiteraard is dat niet wat we willen.

Dus waar komt die jaloezie vandaan? En wat kunnen we doen om dit te verminderen of om het te slim af te zijn? Je leest het hier.

Onzekerheid

Jaloezie kan een gevolg zijn van onzekerheid. Iedereen is wel een klein beetje onzeker maar sommige mensen hebben hier nu eenmaal veel meer last van. Onzekerheid kan mensen tot waanzin drijven, dit kan zich uiten in de relatie. Door je onzekerheden in te dammen word je waarschijnlijk een stuk minder jaloers. We know, dit klinkt makkelijker dan gedaan. Maar niemand is perfect en dat hoeft ook helemaal niet. Omarm jezelf zoals je bent, jouw partner is immers ook op jou gevallen om wie je bent.

LEES OOK: Dit zijn de 3 tekenen dat je je eigen successen in de weg zit.

Open zijn

Je kunt wel al je negatieve gedachten voor je houden, maar uiteindelijk krijgen jullie hier allebei last van. Het is om die reden veel beter om je gevoelens en gedachten te bespreken met je partner. Hij of zij kan misschien zelfs wel bepaalde ideeën of emoties bij je wegnemen. Misschien voel je een jaloezie die totaal niet nodig is. Je kunt je bijvoorbeeld onterecht zorgen maken over ‘of jouw partner je nog wel aantrekkelijk vindt’, door hem dit te vragen weet je het per direct. En het antwoord zal je verblijden.

Focus op het goede

Het is makkelijk om altijd maar naar het negatieve te kijken, terwijl er eigenlijk zoveel moois tussen jullie gaande is. Misschien zijn jullie niet even jeugdig verliefd vergeleken met het eerste jaar van jullie samenzijn, maar zijn jullie juist nu veel stabieler. Kijk naar de positieve ontwikkelingen tussen jullie twee. Je zult hier energie uit putten en blijer in de relatie staan. Jullie zijn samen voor een reden en die reden is niet zomaar uit de wereld geholpen. Focus je op het goede dan komt de rest van zelf.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Dit is hoe je jaloezie in een relatie tegengaat (en zo wordt je relatie beter)
Sluiten