Pannenkoeken 2.0: deze Japanse hotcakes wil je echt proeven

Culinair

Lievelingsweekend-ontbijtje: pancakes. Met wat fruit, maar vooral heel veel maple syrup en/of poedersuiker. Als je daar ook zo gelukkig van wordt, moet je deze variant echt eens proberen. 

Luchtig en lekker

Hottokéki (hoe gezellig klinkt dat) zijn Japanse hotcakes. Oftewel: dikke doch perfect fluffy pancakes. Deze pannenkoekjes doen het perfect met gesmolten boter, maple syrup en/of slagroom. De luchtige structuur zuigt dat namelijk allemaal op waardoor het voelt alsof er een engeltje over je tong piest als je hier een hap van neemt.

Al trek? Mooi. Dit is wat je nodig hebt:

  • Een ronde snijvorm
  • Bakspray
  • Een anti-aanbakpan
  • Een spatel

De ingrediënten voor één portie:

  • 2 grote eieren
  • 3/4 kopje karnemelk
  • 1/4 kopje suiker
  • Half theelepeltje puur vanille-extract
  • 1/4 theelepel zout
  • 1,5 kopje bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Zo ga je te werk:

Mix eerst de eieren, karnemelk, suiker, vanille-extract op een lage stand. Daarna voeg je de rest van de ingrediënten toe totdat alles met elkaar geblend is. Dan verhit je de pan op een medium vuurtje en spray je daarin de bakspray. Voorzie ook de binnenkant van de snijvorm van een laagje bakspray. Leg de vorm in de pan en vul die voor de helft met het beslag. Je bakt de pancake tot er luchtbelletjes op de bovenkant verschijnen. Dan flip je ‘m om en bak je net zolang tot de pancake goudbruin is. Ennn herhalen!

Als je een beetje oplet tijdens het bakken, zien de pancakes er net zo mooi uit als op het plaatje. En ze zijn nóg lekkerder dan ze eruit zien.

Worden we ook heel blij van: recepten waar je maar 3 ingrediënten voor nodig hebt. 

Meer leuke content? Like ons op Facebook

Pure Wow