Jax (5) wil zelfde kapsel als donker vriendje: ‘Dan ziet de juf geen verschil tussen ons.’

Jax (5) uit het Amerikaanse Louisville is het bewijs dat kinderen super onbevooroordeeld de wereld in kijken. Hij wilde hetzelfde kapsel als zijn donkere vriendje Reddy. Dan zou de juf geen verschil zien tussen hen, gniffelde hij tegen zijn moeder.

Jax kon niet wachten tot hij weer daar school kon. ‘Onze juf zal Reddy en mij niet meer uit elkaar kunnen houden.’ Dat Reddy donker is en hij blank, speelde geen enkele rol in het hoofd van deze kleine man.

Vooroordelen zijn aangeleerd

Mama Lydia Rosebush was geraakt en deelde de foto op Facebook. ‘Als dit geen bewijs is van het feit dat vooroordelen en haat aangeleerd zijn, dan weet ik het ook niet meer. Het enige verschil dat Jax ziet tussen hem en zijn zwarte vriendje, is hun haarstijl. Ik vind het een mooie boodschap in een tijd die vaak geregeerd wordt door onverdraagzaamheid.’

Recht in het hart

De actie van Jax raakte niet alleen moeder Lydia recht in het hart, maar de hele (online) wereld met haar. Haar post staat al een week op internet en is inmiddels al bijna 50.000 keer gedeeld, als je alle sites meetelt die het hebben opgepikt.

Eind goed, al goed

Reddy en zijn broertje Enock werden geboren in Afrika en zijn geadopteerd door Kevin Weldon en zijn vrouw Debbie, een blank koppel. Dus als het anders was gelopen, hadden Reddy en Jax elkaar nooit ontmoet. Maar hè: eind goed, al goed.

Reageer op artikel:
Jax (5) wil zelfde kapsel als donker vriendje: ‘Dan ziet de juf geen verschil tussen ons.’
Sluiten