Anne Broekman
Anne Broekman Kids 12 mei 2016

Je bent een echte bikkel als je het droog houdt bij het zien van deze video…

Iedere ouder herkent het: de bizarre snelheid waarmee je kinderen opgroeien. Serieus, zit er soms groeimiddel in ons kraanwater? Soms zou je de tijd wel even stil willen zetten. En over precies dat gevoel gaat dit prachtige filmpje.

Onlangs vierde mijn dochtertje haar eerste verjaardag. Wat ik tamelijk bizar vond, want het voelt als de dag van gisteren dat ze voor het eerst op mijn borst werd gelegd. Als ik nu haar eerste babykleertjes zie, kan ik me haast niet voorstellen dat ze daar ooit in paste. En de gedachte dat ze over minder dan drie jaar alweer naar school gaat, kan me serieus naar de keel grijpen. Om nog maar te zwijgen over het idee dat ze ooit gaat stappen (“Op tijd thuis zijn en doe voorzichtig!”) en op zichzelf gaat wonen. Aargh! Ik wil voor eeuwig mijn neus in haar Zwitsal-haartjes kunnen planten en haar heerlijke geur opsnuiven.

Dat veel ouders last hebben van deze ‘groeipijnen’, bewees Ali B. een tijd geleden in De Wereld Draait Door, waar hij al snotterend zijn zoontjes toezong en hen smeekte niet zo snel groot te worden. En in deze onmogelijk-om-het-bij-droog-te-houden-categorie is een nieuw filmpje opgedoken. Zorg voor waterproof mascara en zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb!

Vind jij het ook zo jammer dat je kinderen zo snel groot worden, of verheug je je stiekem wel op wat meer vrijheid? Praat mee met ons!

Weet je nog dat Matthijs er ook zo’n moeite mee had dat Cesar in recordtempo aan het opgroeien is? Lees zijn column ‘Straks ga ik die nachtelijke voedingen nog missen’ hier terug!

We heart it

Reageer op artikel:
Je bent een echte bikkel als je het droog houdt bij het zien van deze video…
Sluiten