Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 16 okt 2016

Je kind z’n telefoon mee naar bed laten nemen is dus ècht geen goed idee

Er zijn allerlei redenen om je kinderen niet teveel met hun telefoon bezig te laten zijn en vanaf nu kun je er nog eentje aan dit lijstje toevoegen. Uit Brits onderzoek is gebleken dat kinderen hun telefoon ‘s nachts meerdere keren checken. En jij maar denken dat je zoon of dochter gewoon lekker ligt te slapen.

Zeker 50% van de kinderen tussen de 11 en 18 jaar bekijkt ‘s nachts apps als YouTube en Snapchat. Daarnaast checkt 10% van de 9-jarige kinderen – als ze een telefoon hebben – minstens tien keer hun telefoon als hun ouders denken dat ze slapen.

[source id=”attachment_120427″ align=”none”][/source]

LEES OOK: Neemt jouw smartphone je liefdes/seksleven over?

Honderd berichten

Je kind z’n telefoon mee naar bed laten nemen, is dus geen goed idee. Wordt je kind niet uit zichzelf wakker om even op z’n telefoon te kijken, dan wordt ‘ie wel wakker van het geluid van de talloze berichtjes die er in één nacht binnen stromen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat de meerderheid van de kinderen meerdere keren per nacht wakker wordt van de gemiddeld honderd (!) berichtjes die er ‘s nachts binnenkomen.

Ouders hebben geen idee

De gevolgen van dit nachtelijk telefoonverkeer zijn overdag goed te merken. 25% van de ondervraagde kinderen zegt op school erg moe te zijn als ze ‘s nachts veel met hun telefoon bezig zijn geweest. En tot slot het meest opvallende gedeelte van het onderzoek: de ouders van deze kinderen hadden géén idee dat hun kinderen hun smartphone mee naar bed nemen en er zo vaak op kijken. Jammer voor je kind, maar jij weet dit nu dus wel.

Je bent vaak ‘verslaafder’ dan je denkt! Hoe breng jij rust aan in je leven als je verknocht bent aan je smartphone?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

New York Post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Je kind z’n telefoon mee naar bed laten nemen is dus ècht geen goed idee
Sluiten