Melissa Eissens
Melissa Eissens Kids 16 feb 2018

Je kunt er niet onderuit: zodra je een baby hebt, kibbel je over deze 9 dingen met je partner

De komst van een baby zorgt voor heel veel geluk, maar ook voor een beetje spanning. Dit zijn negen dingen waar stelletjes vaak een woordenstrijd aan over houden.

Je bent beide overweldigd, uitgeput en je probeert je nieuwe rol als ouder zo goed mogelijk uit te voeren, met heel weinig slaap. Voor je het weet maak je ruzie over welk televisieprogramma jullie gaan kijken. In deze drukke periode van je leven is het volkomen normaal om wat vaker tegen elkaar uit te vallen. Maar houd het verder wel gezellig. Dit zijn negen dingen waar de meeste stellen om kibbelen.

1. Wie het meest moe is

Natuurlijk ben jij het meeste moe! Want als je er middeninzet, dan ben je ervan overtuigd dat niemand anders zo moe kan zijn als jij. Dit is dan ook een van de meest voorkomende meningsverschillen tussen nieuwe ouders. De waarheid is, of je nu naar het werk gaat of bij de baby blijft, een pasgeboren baby zorgt voor twee vermoeide ouders. Geen van beide komt er vol energie vanaf.

2. Ongepast advies

Als je net een baby hebt gekregen, lijkt het ineens alsof de hele wereld je ongevraagd advies wil geven over hoe je moet voeden, troosten of je kind laten slapen. Dus als je al drie uur lang bezig bent geweest om je baby in slaap te krijgen en je partner komt aanlopen en begint zich ermee te bemoeien, over hoe het misschien wel lukt. Ja, dan heb je nog maar een heel kort lontje.

Waarom jij en je geliefde altijd ruzie krijgen in de auto

3. Waar is de speen?

Je ooit opgeruimde huis is verandert in een zee van rondslingerende sokken, vuile was en plastic speelgoed. Dit maakt het natuurlijk moeilijk om iets terug te vinden, vooral om vier uur ‘s ochtends wanneer de luiers plots op een andere plek liggen of wanneer de speen verdwenen is. Niemand van jullie kan zich echt herinneren waar hij het voor het laatst heeft gezien, of waar hij het neergelegd heeft. Dit is het begin van eindeloos verwijten aan elkaar over ‘wie het heeft verplaatst’.

4. Huishoudelijke taken

Iedereen die in hetzelfde huis woont moet een steentje bijdragen. Tenminste, zo denk jij of je partner daarover. Laat een vieze mok in de slaapkamer staan of gooi je vuile was op de grond en je vraagt om problemen. Wat maakt een mens nog chagrijniger dan wakker worden met een huilende baby en een gootsteen vol vuile vaat?

5. Het is jouw beurt

Als je een baby hebt, zijn er bepaalde taakjes die niemand leuk vind maar er nou eenmaal bijhoren. Zoals het verwisselen van de luier of het ‘s nachts uit bed gaan om je baby te kalmeren en weer in slaap te krijgen. Hoewel veel stellen ervoor kiezen om ‘af te wisselen’, is dat niet altijd zo eenvoudig. Op een gegeven moment raak je de draad kwijt met het afwisselen en heeft de een altijd het gevoel dat ‘hij het altijd doet’. Probeer dat maar eens te bewijzen.

6. Wie heeft de baby wakker gemaakt

Nadat je er eindelijk in geslaagd bent om je kleine engel te laten slapen, doe je er alles aan om dat zo te houden. Je sluipt voorzichtig het huis door op je sokken en kijkt televisie met het volume uit. Dus als je baby tien minuten later plots wakker wordt, dan is er maar eentje wie zijn schuld dat is.. ‘Ik heb je toch gevraagd om zachtjes te doen?’, ‘Waarom loop je dan ook met schoenen de trap op?’, ‘Als jij de wc niet had doorgespoeld dan sliep ze nu nog’.

Als minder intimiteit met je partner tot ruzie leidt: zo lossen jullie dit samen op

7. Wie zet er in godsnaam een leeg pak melk in de koelkast?

Misschien komt het door de vermoeidheid, maar een van jullie zet een leeg pak melk in de koelkast. Of het is echt onbewust gebeurd of ‘er zat nog een beetje in’, wat gelijk staat aan vijf druppels. Hierdoor ben jij weer vergeten om een nieuw pak te kopen, omdat je er nog eentje in de koelkast had zien staan. Dit zorgt voor een schreeuwende baby die om twee uur ‘s nachts wacht op zijn flesje melk. Dat jij geen melk hebt voor je dagelijkse kop koffie is nog niet eens zo dramatisch.

8. ‘Zo laat je hem vallen’

Als ouder doe je er alles aan om je kostbare kindje te beschermen tegen al het gevaar van de wereld. Maar af en toe hebben jij en je partner een ander idee van wat veilig is. Op de juiste manier flessen steriliseren, of het autostoeltje stevig genoeg in de auto staat of het badwater wat volgens de een te warm is en volgens de ander te koud. Al deze kleine dingetjes kunnen leiden tot één groot conflict.

9. Plots verdwijnen

Laten we eerlijk zijn, alone-time is een zeldzame traktatie wanneer je een baby hebt. Dus wanneer je partner een uur of langer verdwijnt op de wc, met zijn mobiel. Dan haalt hij gewoon het bloed onder je nagels vandaan. Want waarom hij wel en jij niet.

Ruzie in je relatie? Dit kun je het best doen ná een ruzie met je partner

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Je kunt er niet onderuit: zodra je een baby hebt, kibbel je over deze 9 dingen met je partner
Sluiten