Anne Broekman
Anne Broekman Persoonlijk 15 december 2016

Je man ziek? Hij stelt zich écht niet aan!

Vorige week was mijn vriend ziek. Kuchend en klagend lag-ie op de bank. Aansteller, dacht ik. Maar toen bleek hij dus een dikke griep plus longontsteking te hebben. Oeps. En nou blijkt ook nog eens uit nieuw onderzoek dat mannen echt meer lijden als ze griep hebben. Arme drommels!

Onderzoekers van de Amerikaanse John Hopkins Universiteit verzamelden cellen uit zowel vrouwen- als mannenneuzen en stelden deze bloot aan het griepvirus influenza A en aan het vrouwelijke hormoon oestrogeen. En ja hoor: in de cellen van de vrouwen breidde het virus zich minder snel uit dan in de mannelijke cellen.

Sterke geslacht

Volgens de researchers biedt oestrogeen ons vrouwen – overduidelijk het sterke geslacht, zo blijkt maar weer – waarschijnlijk bescherming tegen de allerergste griepmalaise. Dus het is bewezen: die arme kerels hebben daadwerkelijk meer last van een griepje. Ik beloof hierbij plechtig om mijn lief nooit meer te beschuldigen van aanstelleritis, en zal voortaan braaf verse kippensoep maken en schone tissues aanreiken.

Neehee, het ligt niet aan de kou of je natte haren: deze 7 mythes over griep en verkoudheid mag je dus vergeten.

Openingsbeeld: iStock

Reageer op artikel:
Je man ziek? Hij stelt zich écht niet aan!
Sluiten