Je valentijn dit jaar écht verrassen? Dit cadeau doet het sowieso goed…

Stellen met kinderen weten dat het hard werken is om het liefdesvuurtje brandende te houden. Sterker nog, dat vuurtje zal een keer goed opgepookt moeten worden. En welke periode is daar geschikter voor dan Valentijn? Februari liefdesmaand, niet? Famme zocht uit van welk cadeau we het meest blij worden. Hoe goed klinkt een mooie treinreis for two naar een prachtstad?

Zoals zo vaak bij het uitpluizen van een theorie zijn er meerdere onderzoeken die bewijs aanvoeren, om vervolgens door een ander onderzoek tegengesproken te worden. Maar hoe zit het nu met de liefde en cadeaus? Van welke cadeaus worden we het meest gelukkig? Al jaren zijn er bewijzen voor de grote impact van ervaringen (ofwel belevenissen) op het gevoel van geluk. Recent onderzoek aan de British Columbia University toont aan dat fysieke cadeaus op de langere termijn steeds een kort gevoelsgeluk kunnen opleveren, terwijl ervaringen een intenser eenmalig gevoel van geluk geven. Er wordt gesproken van afterglow happiness die langer duurt en intenser is.

Als het gaat om de liefde en die weer laten bloeien lijkt het dan ook een uitgemaakte zaak om elkaar te verwennen met een ervaring samen. Een weekend weg. Dat kan met Valentijn, maar liefst plan je vaker in het jaar momenten van intens samen genieten van elkaar. Maar ja, vind jij een vliegreis eigenlijk ook maar gedoe als cadeautje? Ontvoer je partner naar een station vlakbij jullie huis. Hij hoeft van niks te weten, want boeken doe je online, je hebt geen inchecktijd, hoeft niet moeilijk te doen met bagage en je komt aan in hartje stad. Ideaal!

Omdat we bij Famme graag anders dan anders willen denken en zijn, opteren wij voor een romantic getaway naar Londen en wel om deze vijf ultra romantische redenen:

[STAP stap=”1″]

Oog voor elkaar in de London Eye

Geen bibberende kinderlijfjes en gilletjes om je heen, maar oog in oog met elkaar in het Oog van London. Boek Cupido’s Capsule! Een privé rit met champagne en complete pampering.

[STAP stap=”2″]

Geen fish & Chips maar tongstrelende gerechten

Wie denkt dat Engeland niet veel lekkers te bieden heeft, heeft het mis. Een van de meest romantische plekken om te eten is Clos Maggiore. Dompel je onder in de setting van elven lichtjes en de immense open haard en geef je over aan een avondje afrodisiac eten. Op naar het hotel!

[STAP stap=”3″]

Harrods shoppen en dan toch een ring?

Als je dan toch ook nog gaat voor vaker een kort geluksgevoel dan kan je Valentijns sweetheart los bij Harrods, die elk thema van het jaar aanpakt om er een complete beleving van te maken. Ook met Valentijn haal je je hart er op. Wordt het chocolade, een roze cadeau of toch een ring?

[STAP stap=”4″]

Volg de sporen van Notting Hill

Ja, ja we weten het. Mierzoet natuurlijk. Maar mogen we ook een guilty pleasure hebben. Het boekenwinkeltje bekijken waar Hugh en Julia verliefd werden op elkaar en dan dat nummer in je hoofd. She…. may be the face i can forget. Elvis Costello op repeat in spotify, heerlijk.

[STAP stap=”5″]

Huur een roeibootje in Hyde Park

Afhankelijk van jullie mood huur je bij de Serpentine rivier een roeibootje of waterfiets. Laat hem al het werk doen of trap samen een eindje weg. En vergeet niet te stoppen bij de Rozentuin om een snuif van de heerlijke bloemen te nemen.

Toch liever ergens anders heen? De top vijf ultieme Cupido Express liefdesbestemmingen, mede mogelijk gemaakt door NS International, vind je hier!

Nice to know
NS International heeft speciale ValentijnSpecials. Wie het eerst komt, het eerst maalt en op=op. Als je maar een weekendje weggaat wil je zo weinig mogelijk gedoe. Met de trein heb je geen inchecktijd en je komt aan in hartje stad en dat is eigenlijk best fijn. Plus je hoeft niet na te denken over je bagage. Veel? Weinig, een grote fles shampoo? Een flesje water. Alles mag mee.

In samenwerking met NS International

Reageer op artikel:
Je valentijn dit jaar écht verrassen? Dit cadeau doet het sowieso goed…
Sluiten