Maaike Helmer
Maaike Helmer Mind 30 okt 2015

Je voelt je eenzaam? Lees dit…

Het kan iedereen op een bepaald moment in zijn leven overvallen: gevoelens van eenzaamheid. Het idee dat je geen contact maakt. Hoe zorg je ervoor dat dat wél gebeurt?

[STAP stap=”1″]

Bedenk: je gedachten zijn geen absolute waarheid

Dit is een lesje Eckhart Tolle (mocht je zijn boek Een nieuwe aarde nog niet hebben gelezen: het is een aanrader), maar je bént niet wat je denkt. Eenzaamheid is een gevoel, maar daarmee is het nog geen absolute waarheid.

[STAP stap=”2″]

Probeer contact te maken

Ja, tuurlijk, makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak is een overeenkomst een goed startpunt voor een gesprek (sommigen beginnen altijd over het weer, maar er zijn natuurlijk genoeg gespreksonderwerpen te bedenken). Wees oprecht geïnteresseerd en vertel niet alleen over jezelf, maar vraag vooral ook naar de ander. Mensen praten graag over zichzelf.

[STAP stap=”3″]

Schrijf je ergens voor in

Een marathon, een boekenclub, een kookcursus, zoals al eerder gezegd, een overeenkomst bindt. Dus waarom die overeenkomst niet opzoeken? Praten over je mislukte soufflé is een prima startpunt.

[STAP stap=”4″]

Pas op met uitspraken als ‘het lukt niet’

Dit geldt voor meerdere gebieden (bijvoorbeeld ook solliciteren), heb jij het gevoel dat iets je niet gaat lukken, dan voelen anderen dat aan en dat maakt je niet aantrekkelijker. Je gaat het namelijk uitstralen. Stel je voor, iemand komt op je af, met een wanhopige blik in de ogen en zegt: ‘Zullen wij eens koffie drinken?’, krijg je niet bepaald zin van, toch?

[STAP stap=”5″]

Hou vol

Hiermee bedoelen we niet: ga anderen stalken om contact te maken. Hiermee bedoelen we: blijf geloven in jezelf en in jouw toegevoegde waarde. Dus, wat er ook gebeurt, denk: ik ben leuk. Laat je niet demotiveren door momenten dat je contact probeert te maken en het niet lukt. Try again and keep on smiling. Klikt het niet met deze persoon, dan vast wel met een ander.

Wat is eigenlijk het verschil tussen eenzaam en alleen? Je lees het hier! >

Voel jij je eenzaam? Praat erover mee op Facebook!

Reageer op artikel:
Je voelt je eenzaam? Lees dit…
Sluiten