Anne Broekman
Anne Broekman Kids 23 mrt 2017

Peuter willen graag de baas zijn. Maar wat als het echt gebeurt?

Eerlijk is eerlijk: soms ben ik best blij als ik ‘mag’ gaan werken. Een dag op de redactie kan een stuk minder slopend zijn dan de hele tijd mijn peuterdraakje in bedwang houden. Want peuters willen zelf het liefst de baas zijn over alles. Maar hoe zou het zijn om je peuter écht als baas te hebben? Spoiler: niet best.

1. Met deze baas valt geen zinnig gesprek te voeren

Tijdens ‘vergaderingen’ schreeuwt je werkgever overal doorheen. Een goed onderbouwde uitleg krijg je nooit, en het sterkste argument in discussies is een keiharde ‘NEEEEEEE!!’ En dan mag je nog blij zijn dat je geen telefoon of nietmachine naar je hoofd geslingerd krijgt.

via GIPHY

2. Je baas is zo grillig als wat

Het is ook nooit goed of het deugt niet. Haal je koffie, dan moet het ineens thee zijn. Zeg je ‘nee’ dan had het ‘ja’ moeten zijn en andersom. Een hartelijke lach wordt direct afgewisseld met een gierende huilbui. Deze kantoorstrijd kun je niet winnen. Nooit.

3. Je baas draagt nul verantwoordelijkheid

Deze leidinggevende maakt overal een zooitje (of eigenlijk: teringbende) van, en drie keer raden wie de boel mag rechttrekken. Een bedankje kan er nooit vanaf. Zonder jou zou het bedrijf allang zijn ingestort.

4. Je baas valt midden op de dag in slaap

Het moet niet gekker worden. Zijn jullie net lekker op dreef, gaat je baas rond één uur een uiltje knappen. We zijn hier verdomme niet in Spanje! Dat dutje kan soms bijna drie uur duren. En denk maar niet dat er daarna wordt overgewerkt.

LEES OOK: Dit zijn de 13 kenmerken van een slechte baas

5. Je baas heeft nogal een kort lontje

O wee als je niet meteen doet wat van je verlangd wordt, of als je een weerwoord hebt. Dan breekt de hel los. Soms werpt jouw werkgever zich dan op de vloer en begint wild om zich heen te trappen. Het is zelfs weleens gebeurd dat je baas jou probeerde te bijten! Of je in je gezicht sloeg. De vakbond zou hier wel raad mee weten.

via GIPHY

6. Je wordt schandelijk onderbetaald

Of eigenlijk: helemaal niet. Het is zinloos om hierover te klagen, zie punt 1.

7. Je baas is tamelijk egoïstisch

Zit jij achter je bureau een lekker koekje te eten, dan breekt je baas er hondsbrutaal een flink stuk vanaf. Iets netjes vragen: ho maar. En zelf iets delen is al helemaal uit den boze. ‘Van mij!!!’

8. En slechtgemanierd

Je wilt er geen big deal van maken, maar het is al meerdere malen gebeurd dat je baas recht in je gezicht een boer liet. Ook hoor je regelmatig een ongegeneerde broekhoest. Je baas lacht daar dan voldaan bij. Jij voelt je hoogst ongemakkelijk en kijkt de andere kant op.

9. Je baas heeft een opvallend slecht gehoor

Nou ja, het is vooral een sterk staaltje van Oost-Indisch doof zijn. Zodra jij iets zegt wat deze werkgever niet uitkomt, dan word je keihard genegeerd. Terwijl jij soms echt goede adviezen hebt, zoals dat het best slim is om een jas te dragen in de vrieskou. Dat wil dit opperhoofd niet horen.

via GIPHY

10. En ook de motoriek is niet best

Schokkend, hoe vaak jouw baas op zijn/haar plaat gaat, soms zelfs midden op de werkvloer. ‘Boink!’ klinkt er dan vrolijk. Of er wordt keihard gebruld. Soms helpt het als jij er dan ‘een kusje op geeft’. Hierover stond gek genoeg niets in jouw contract.

11. Je hebt sterke vermoedens van analfabetisme

Het is toch wel opvallend dat jij nooit antwoord op je mails krijgt. Ook moet jij altijd alles voorlezen. Geen jaarstukken, maar vooral over een mol die op zijn hoofd gepoept is.

12. Je hebt altijd nachtdienst

Je moet 24/7 stand-by staan, ook als je al de hele dag gewerkt hebt. En ja, dat valt jou soms best wel zwaar. Toch maar eens aankaarten in het volgende functioneringsgesprek.

Over makkelijk dronken worden en nul komme nul privacy hebben: deze geweldig grappige tweets sommen het leven met een peuter perfect op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Peuter willen graag de baas zijn. Maar wat als het echt gebeurt?
Sluiten