Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 31 mei 2015

Je zomer is niet compleet zonder stevig vlechtwerk

Deze zomer vlechten we onszelf terug naar de flitsende jaren negentig. Vlechtwerk roept comfort, vrouwelijkheid, losbandigheid en boho-chic. En ‘t past bovendien perfect in elke zomerse context, of je nu op een festival staat, op het water vertoeft of een tuinfeest hebt. Het was nog nooit zo makkelijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Dus is het geen kwestie van kunnen, maar eerder welke stijl je wilt uitproberen.

Zes stijlen, zes manieren. Van moeilijk tot makkelijk en bestemd voor elk haartype. Houd voor de zekerheid paraat: texturizing spray, droogshampoo, hair spray en schuifspeldjes.

Beginnersvlecht

1. Laaghangende vlecht
De ultieme beginnersvlecht. Maar ook de veteranen (zoals wij) zijn nog steeds dol op deze variant. Het staat altijd goed en het kost je slechts vijf minuten om ‘m in elkaar te draaien, of-ie nu strak of losjes zit. Nu horen we je denken: maar dit draagt mijn dochter van vier ook. Wil je het een onverwachte egde geven, knoop je vlecht vast met een leren elastiek. Tip: gebruik wat texturizing spray of droogshampoo voor het vlechten.
Wat je dochters kapsel over jou zegt>

2. Knoop ‘m goed in je oren
Het is net zo simpel als het lijkt. Houd een goede pluk haar boven een van je oren apart en vlecht deze vervolgens tot aan ongeveer de haargrens in je nek en knoop aan het einde vast met een elastiek. Zet eventueel vast met een schuifspeldje. Klaar!

All levels

3. Zijdelings vlechtwerk
Vlecht vanaf bovenop via de zijkant (links of rechts) losjes naar beneden. Dit hoeft niet heel netjes.
Wanneer je vlecht vast zit, is het slechts een kwestie van de plukken wat losser te trekken voor een meer messy en casual gevoel.
3. Drie maal is scheepsrecht
Verdeel je haar in drie grote plukken en vlecht het in van voor naar achteren. Knoop de uiteinden vervolgens samen in een knot in je nek. Houd alles eventueel op z’n plek met schuifspeldjes en hairspray, hoewel deze look juist een beetje rommelig en fuzzy mag zijn.

Voor gevorderden

4. Omgedraaide vlecht
De trend van deze zomer. Elke keer als we denken alles inmiddels wel gezien en gedragen te hebben, komt er weer iets nieuws om de hoek kijken. Hoe maak je ‘m? Pak een pluk haar bij je kruin, gooi ‘t richting je voorhoofd en vlecht deze vervolgens langs je middenscheiding naar voren toe. Knoop het vast bij je haargrens met een transparant of huidkleurig elastiek (wat zo min mogelijk opvalt) en verdeel het overige haar in twee delen en haak achter je oren. Minpunt: Kate Bosworth (op de afbeelding) heeft 24/7 een haarstylist tot haar beschikking. Wij niet en dat is best onhandig.

5. Fishtail fever
De gewone variant kennen we inmiddels allemaal wel en vinden we al mooi genoeg. Maar deze zomer draag je ‘m met kleur. Wat?! Ja, kleur. En dit kun je op twee manieren doen: kleur een aantal plukken haar voor het vlechten of ga met de stift aan de slag na het vlechten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Garnier Color Styler Intense Wash-Out Color.

Wil jij meer volume in je haar? Dat wordt de schaar erin >

Reageer op artikel:
Je zomer is niet compleet zonder stevig vlechtwerk
Sluiten