Janne Vogel
Janne Vogel Algemeen 7 jun 2018

Jessica Biel deelt hoe zij en Justin dealden met slaaptekort door zoontje Silas

In je eerste dagen als ouder ben je vaak niet alleen geobsedeerd met je kindje, maar ook met slaap. Met gebrek aan slaap, om precies te zijn. Uit onderzoek blijkt dat veel ouders in de eerste jaren ruim een uur tot twee uur slaap per nacht missen.

Niet niks, hè? Jessica Biel weet precies hoe dat voelt.

Slaaptekort

‘Slaaptekort is heftig’, vertelde Jessica laatst tijdens een evenement in haar restaurant Au Fudge. ‘Ik heb een zoontje van 3 en hij slaapt vrijwel nooit een hele nacht door. Zeker in de eerste zes maanden moet je slapen wanneer je kunt slapen’, raadt ze aan.

Jessica kreeg in 2015 samen met haar man Justin Timberlake (jaloers) zoontje Silas. Hij is inmiddels 3 en slaapt redelijk, maar het koppel vergeet de slapeloze nachten die hij hen aan het begin bezorgde nooit meer. Jessica: ‘Het eerste jaar maakten we onszelf gek door alles goed te willen doen, terwijl we geen idee hadden waar we mee bezig waren. We waren doodsbang en uitgeput’.

Dr. Harvey

Toen Silas ouder werd ontspanden Jessica en Justin steeds meer. Dankzij oppas Connie en de methodes uit een boekje van Dr. Harvey overleefden ze hun periode van ernstig slaaptekort, thank god. Harvey Karp is kinderarts en auteur van The Happiest Baby on the Block . Vooral zijn ‘Five S’s’ methode was een uitkomst voor de beroemde ouders.

Jessica kreeg het boekje cadeau van een vriendin en werd al snel fan van de methode. Bij de ‘Five S’s’ ga je simpelweg een lijstje met vijf S-en af. In het Engels: swaddling, side, shushing, swinging en sucking. Voor ons: inbakeren, op zijn/haar zij leggen, sussen, wiegen en zuigen (speentje erin).
Jessica: ‘Ik ging het lijstje met de vijf punten af en keek wat er gebeurde. Oké, die geprobeerd. Werkt niet. Nee, niet deze. Die ook niet. Oh, dát is ‘m. Na een uur was het vaak weer iets anders, maar vaak begon ik patronen te zien.’

Hulp

Voor sommige ouders kan deze methode uitkomst bieden, maar veel koppels ontwikkelen op den duur hun eigen technieken. Waar je ook voor kiest, wees niet bang om hulp te zoeken als je erdoorheen zit. Of je je ouders nu vaker inschakelt of gaat voor een boek met slaapmethoden. Je mag toegeven dat het moeilijk is.

Volgens Jessica zouden moderne moeders een voorbeeld moeten nemen aan vroeger: ‘toen tantes, vriendinnen, peetmoeders en -vaders de baby even overnamen zodat de moeder kon rusten. Moeders konden rekenen op hun village.’ Zijn we het mee eens, want hé, it takes a village to raise a child.

LEES OOK: Waarom Pink de moeder is waar we ons allemaal in herkennen

Mother.ly

Reageer op artikel:
Jessica Biel deelt hoe zij en Justin dealden met slaaptekort door zoontje Silas
Sluiten