Anne Broekman
Anne Broekman Mind 11 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Deze 9 kleine jeugdherinneringen heeft iedereen

Sommige grote gebeurtenissen maakten uiteraard een diepe indruk op jou als kind, maar het grappige is dat ook juist vaak de kleine, alledaagse dingen van ‘vroegah’ zijn blijven hangen. Komen deze herinneringen jou ook bekend voor?

1. De prop in je regenlaarzen

Als het had geregend, betekende dat maar één ding: spelen in de plassen! Je sprong, spetterde en rende naar hartenlust, tot je merkte dat je sokken gingen verschuiven, steeds verder naar beneden. Eerst had je alleen je hak bloot – en dat was al niet fijn – maar al gauw zaten je sokken in een irritante prop rond je tenen. Grmpf.

2. Met natte haren voor de televisie

Soms mocht je op vrijdag of zaterdag nog even televisie kijken. Wél pas nadat je onder de douche was geweest en je je pyjamaatje aanhad. Oh, de nostalgie!

3. Pannenkoeken!

Na het spelen bij je buurmeisje liep je met een knorrende maag naar huis. HONGER! ETEN! NU! En ooooh, dat warme gevoel van geluk en blijdschap dat door je lijf stroomde als je de keuken binnenliep en je moeder jouw lievelingskostje aan het koken was. En nog steeds kan niets tippen aan haar pannenkoeken/home made frietjes/spaghetti.

LEES OOK: 8 hilarische trucjes die jij vroeger uithaalde om langer op te blijven

4. De fiets met strik

Ik weet het nog goed: ik werd 8 en kreeg mijn cadeautjes op het bed van mijn ouders. Ik vond de buit al enigszins tegenvallen, maar was toch reuze in mijn nopjes met mijn nieuwe Barbie en boeken. Ik liep naar beneden, opende de kamerdeur en daar stond-ie te shinen: een heuse nieuwe fiets! Met strik erop, uiteraard. #neverforget

5. Tekenfilms bingen

Als je om zes uur ‘s ochtends vol energie naast je bed stond had je maar één doel: de televisie aanzetten, om vervolgens Ovide en z’n vriendjes, Boes of Dommel te bingewatchen. Totdat je ouders naar beneden kwamen en je wist dat het feest voorbij was.

6. De genadeloze valpartijen

Als kind had je altijd haast. En dus liep je niet naar je vriendinnetje om de hoek, nee, je rende. Keihard. En dus ging je ook keihard op je muil door die schuine stoeptegel. Bam! Je knieën vingen de eerste klap op, dus daar kreeg je van die gemeen prikkende schaafwonden, met de steentjes er nog in. Later kwamen er korstjes op, en hoe vaak je moeder ook zei dat ‘je er vanaf moest blijven’: de verleiding was te groot om er even lekker aan te frunniken, tot je die nieuwe, lichtroze huid zag.

7. Woensdag, speeldag

Jaaahaaa, die vrije woensdagmiddag hadden we natuurlijk niet voor niets. Die extra speeluurtjes leken eindeloos, en de wereld lag aan je voeten. Nou ja, het schoolplein dan. Er werd altijd een play date geronseld en altijd kattenkwaad uitgehaald. Yep, de woensdagen waren goud waard.

8. Uitslapen, ho maar

Waar je nu het liefst tot een uur of tien lekker in bed blijft liggen wanneer het kan, stond je vroeger al rond een uur of zes ‘s ochtends vol energie naast je bed om de dag aan te vallen. Maar ja, toen lag je ook om half acht in bed en had je geen kinderen die je van je nachtrust bestalen.

9. Slapen op een feestje

Oppas is blijkbaar een nieuwerwets fenomeen, want vroeger ging je gewoon mee als je ouders ergens een feestje hadden. Na een glaasje prik en schaaltje wokkels werd je boven op bed gelegd, in het bed van je oom en tante. Het geroezemoes beneden werkte als een slaapliedje en al gauw lag je onder zeil. Een paar uur later voelde je ineens hoe de sterke armen van je vader jou optilde. Slaapdronken werd je in in de auto gezet en thuis naar je eigen bedje overgeheveld. De volgende dag leek dit alles een vage droom. Was je echt ergens anders geweest?

Wow! Deze fotoserie laat zien hoe kinderen vroeger speelden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Daily Dose of Stuf

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze 9 kleine jeugdherinneringen heeft iedereen
Sluiten