Jochem Meijer laat op Twitter zien hoe een dagje uit met zijn dochter er uitziet

Een dagje uit is voor Jochen Meijer en zijn gezin best een onderneming en anders dan voor een gemiddeld gezin. Hij deelde een kiekje op Twitter om te laten zien hoe dat er uitziet.

Vorig jaar deelde Jochen Meijer al op zijn Instagram dat zijn dochter Limoni de ziekte Narcolepsie heeft.

Wat is narcolepsie?

Narcolepsie is een slaap/waakstoornis. Zomaar overdag in slaap vallen, zomaar slap worden bij emoties en een verstoorde nachtelijke slaap zijn enkele symptomen van deze ziekte. Naar schatting zijn er in Nederland zo’n 6.000 tot 8.000 narcolepsiepatiënten. Vaak begint narcolepsie al op jonge leeftijd, maar wordt de diagnose pas op latere leeftijd gesteld.

Jochen Meijer zijn dochter

Jochem deelde vorig jaar het verhaal over zijn dochter omdat hij duidelijk wilde maken dat hij narcolepsie meer bekendheid wil geven.

Woensdag is de nieuwe Linda te koop. Voor dit blad hebben de talentvolle en bloedmooie Loes Haverkort en ik elkaar mogen interviewen. The beauty and the beast! 🙂 Het werd een fijn, gezellig maar ook intiem gesprek over onder andere werk en gezin. Daarbij kwam ook de ziekte van onze dochter Limoni ter sprake. Dat heb ik bewust een tijdje voor mij gehouden. Vanaf september is zij plotseling ziek geworden. Ze mist het stofje die zorgt dat je overdag wakker bent en 's nacht slaapt. Die ziekte heet Narcolepsie. Dit gaat gepaard met heftige levensechte nachtmerries en kortstondige spierverslappingen. Inmiddels hebben wij in samenwerking met haar fantastische school, Sein en Lwoe haar leven weer aardig op de rit. Met ups en downs. Maar we hebben nu een heerlijke vakantie. Nu weet ik dat ieder huisje zijn kruisje heeft. Iedereen heeft tegenslagen en geluk in het leven. Ik ook! Voor de duidelijkheid. De reden waarom ik toch besloten heb om dit over mijn dochter te vertellen, is om de ziekte Narcolepsie nog meer bekendheid te geven. Niet om met mijn eigen leed en dat van mijn gezin te koop te lopen. Ons leven is niet dramatischer dan van iemand anders. Maar ik heb het gevoel als vader dat er wellicht in de toekomst een medicijn kan komen voor deze nare slaapstoornis/ziekte zodat mijn lieve dochter ooit misschien weer een normaal leven kan leiden. Ons stoere vrouwelijke Freek Vonkje! En dat wordt mijn missie en die van Marloes zolang wij leven! In de nabije toekomst ga ik kijken hoe ik dat vorm ga geven. Liefs jochem

Een bericht gedeeld door Jochem Myjer (@jochemmyjer) op

Volop genieten

Een dagje uit is anders dan wanneer een gemiddeld gezin een dagje op stap gaat. Jochem deelde een foto op Twitter. De reacties hierop zijn hartverwarmend. Mensen bedanken hem voor de eerlijke foto en de intieme kijk in zijn leven.

Reageer op artikel:
Jochem Meijer laat op Twitter zien hoe een dagje uit met zijn dochter er uitziet
Sluiten