Redactie
Redactie Gezondheid 15 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

5 x waarom het heel goed is om meteen als je thuiskomt een joggingbroek aan te trekken

Natuurlijk is het niet nodig om je, zodra je moeder bent, niet meer druk te maken om hoe je eruit ziet. Natuurlijk is er geen excuus om de halve dag half aangekleed rond te lopen en dat likje mascara opdoen neemt maar 1,5 minuut in beslag. En toch heeft de joggingbroek een onweerstaanbare aantrekkingskracht op ons – waarom is dat toch?

Er zijn namelijk legio vrouwen die direct na thuiskomst – en wanneer ze niet meer de deur uit hoeven – het hele rataplan aan kleding uittrekken om zich zo snel mogelijk in een comfortabeler outfit te hijsen. Lees: joggingbroek en slobbertrui. Voor de vorm laten we de make-up nog even zitten – dat schrobben we er onder de douche wel af.

Ik zou nu heel graag een of ander gerenommeerd onderzoek aanhalen dat overtuigend bewijsmateriaal gevonden heeft waarom dit alles heel erg goed voor ons is, maar helaas, dat heb ik niet kunnen vinden. Wat niet wil zeggen dat ik zelf, graag geziene joggingbroek-gast, moeiteloos een aantal geen-speld-tussen-te-krijgen argumenten kan oplepelen, te weten:

1. Je thuisvoelen is ontzettend belangrijk voor je gemoedstoestand

Weinig dingen zijn zo belangrijk voor mensen (vooral vrouwen) om het idee te hebben dat ze ergens thuishoren en waar ze compleet zichzelf kunnen zijn. Het feit dat je je in je eigen huis zo ontzettend aangemoedigd voelt om dit ‘thuisgevoel’ kracht bij te zetten om daar ook ‘thuiskleding’ bij aan te trekken, is dus een heel goed teken.

2. Erger nog: vrouwen die zich niet thuisvoelen, ontwikkelen vaker problemen

Het gevoel thuis niet jezelf te kunnen zijn leidt vaak tot psychische problemen die vaak niet te overzien zijn. Echt, dat wil je niet.

3. Vrouwen die een joggingbroek dragen, zijn meer ontspannen

Het maakt namelijk niet uit of er een peuter een klodder dieprode vingerverf over de broekspijp heen vouwt, een baby een boer met inhoud over de slobbertrui drapeert, etc. Dat staat in schril contrast met de agitatie van een vrouw die nog in haar ‘buitenkleding’ (lees: mooier, schoner) rondloopt.

4. Een ontspannen, relaxte vrouw is de droom van ieder kind (en partner)

Waarmee eigenlijk NIEMAND in huis een reden heeft om te klagen over waarom mama alweer een joggingbroek aanheeft.

5. Cherry on top: joggingbroeken zijn aanzienlijk charmanter en stijlvoller dan tien jaar geleden

Met dank aan stijlvolle merken als Abercrombie & Fitch, maar ook bij H&M zijn ze er steeds meer van doordrongen dat joggingbroeken ook stijlvol en trendy gemaakt kunnen (moeten!) worden.

Tot slot een vijftal kanttekeningen

– Bovenstaande geldt ook voor mannen;
– Je mag ook een joggingbroek aantrekken als je geen sportieve handelingen verricht;
– En ook als je niet zwanger bent;
– De joggingbroek mag elke kleur hebben;
– Een witte legging valt helaas buiten de boot – daarvoor bestaat geen excuus.

Lees ook: 16 x dingen waar moeders zich vooral niet schuldig over moeten voelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme