Thea Tijssen
Thea Tijssen Mind 13 mei 2016

John Legend is een held: hij zet de mom-shamers op hun plek. En hoe!

Mocht het je ontgaan zijn: John Legend en ‘zijn’ Chrissy Teigen werden 14 april ouders van de kleine Luna, hun eerste kindje! Sindsdien ligt Chrissy nogal onder vuur op social media, ze is slachtoffer van ‘mommy shaming’. En hubby John vindt daar iets van. En steekt dat niet onder stoelen of banken. Go John!

Uit eten

De eerste keer dat Chrissy het onderwerp van gesprek was, was toen ze – een week na de geboorte van hun dochtertje – besloot uit eten te gaan met haar man. En dat schoot totaal in het verkeerde keelgat bij alle mum-shamers op social media. Je zou ook kunnen zeggen dat het een kolfje naar hun hand was.

De volgende dag plaatste Chrissy screenshots van alle reacties met daarbij de briljante tekst: ‘Ik ging uit eten. Mensen werden boos. Goedemorgen!’

Onrealistisch

En toen model Chrissy onderstaande foto van zichzelf deelde op Moederdag, viel iedereen weer over haar heen. Namelijk omdat ze een crop top droeg. Dat was ‘gevoelloos’ en hiermee gaf ze nieuwbakken moeders ‘onrealistische verwachtingen’ voor hun post-zwangerschapsfiguur.


Waarschijnlijk zagen deze haters liever een ‘realistischer’ beeld zoals Julie liet zien na haar zwangerschap.

Opmerkelijk verschil

Het grappige is dat John Legend nooit een onvertogen woord gehoord heeft over de dingen die hij deed sinds de baby er was. En nu heeft hij dit opmerkelijke verschil in benadering even aangekaart op Twitter. Hij laat zien dat het best bizar is dat moeders blijkbaar wel worden veroordeeld over hun keuzes in opvoeding en dat vaders daar totaal buiten worden gelaten. Waarom is dat?
Wij <3 john! spot on!

Mary Poppins

En toen-ie toch bezig was, kwam hij ook maar meteen even terug op opmerkingen die in The Daily Show waren gemaakt, waarin werd gesuggereerd dat Chrissy en John hun kind totaal niet opvoeden. In plaats daarvan zouden ze Mary Poppins in dienst hebben.
Zijn tweet over The Daily Show eindigt John met: FYI we hebben Marry Poppins alleen in de weekenden!

Wij geven John groot gelijk, want dat mommy-shaming riekt naar seksisme. En niet zo’n beetje ook. Dus laten we ermee nokken, en nu niet – als een soort tegenoffensief – ineens en masse gaan dad-shamen hè!

Een goede, leuke oppas vinden – een soort Marry Poppins dus – is een hele klus. Dus als je er eentje hebt, wil je haar voor geen goud kwijt. Maar wat vindt de oppas eigenlijk van jou? >

Reageer op artikel:
John Legend is een held: hij zet de mom-shamers op hun plek. En hoe!
Sluiten