Mind 12 aug 2016 Anne Broekman

Jonge moeder reageert briljant op body shaming in zwembad

We weten allemaal dat een zwangerschap je lichaam, ehm, verandert. Maar de reactie die Lexi Sinclair onlangs van een wildvreemde vrouw op haar post-baby lijf kreeg, is wel héél bizar. Gelukkig wist Lexi de vrouw op briljante wijze op haar nummer te zetten.

Lexi is een jonge moeder uit Kansas City

lexi

Samen met haar verloofde heeft ze een zoontje van vier maanden, Christian

lexi verloofde

Toen vorige week de mussen van het dak vielen, besloot Lexi met Christian verkoeling te zoeken in het plaatselijke zwembad, uiteraard in bikini. Er kwam een oudere vrouw naar haar toe, die in eerste instantie een aardig gesprekje met haar aanknoopte. Maar toen kwam de dolkstoot: de vrouw vertelde Lexi dat het niet gepast was dat ze een bikini droeg, zeker omdat ze nog ‘herstellende’ was, en dat de mannen in het zwembad zich minder ongemakkelijk zouden voelen als ze een meer verhullend badpak zou dragen… Veel moeders zouden uit hun vel springen bij zo’n overload aan onbeschofte bemoeizucht, maar Lexi telde tot tien en reageerde briljant, zo is te lezen in haar Facebook-post.

lexi facebook

En daarna postte ze ook nog een foto van zichzelf in haar ‘ongepaste’ bikini

lexi bikini

Lexi’s Facebook-bericht ging al gauw viraal en werd zo’n 24.000 keer gedeeld. Er werd massaal op gereageerd door andere moeders die te maken hebben gehad met body shaming. Lexi is overweldigd door de enorme respons, zo schrijft ze: ‘De steun van mijn familie, vrienden en onbekenden is fantastisch. Ik ben zo dankbaar en blij dat ik het zelfvertrouwen van zo veel andere vrouwen een boost heb kunnen geven.’

Bravo, Lexi!

lexi met baby

Hoe herkenbaar: Julie laat zien hoe je lichaam er écht uitziet na de zwangerschap

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Jonge moeder reageert briljant op body shaming in zwembad
Sluiten