Melissa Eissens
Melissa Eissens Gezondheid 5 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

5 redenen waarom het geweldig is om een jonge moeder te zijn

Ben jij een van die gelukkige moeders, die in haar jonge jaren al een miniversie van jezelf op de wereld heeft gezet? Dan herken je ongetwijfeld deze vijf voordelen.

Onlangs in het nieuws: vrouwen krijgen op steeds latere leeftijd hun eerste kind. De gemiddelde leeftijd ligt volgens het CBS inmiddels op 29,8 jaar. Daar is natuurlijk niets mis mee, iedereen heeft zijn eigen perfecte moment. Maar jong moeder worden brengt wel veel leuke voordelen met zich mee.

1. Je hebt veel energie

Opvoeden is zwaar, maar omdat je nog jong bent kun je hier heel goed mee dealen. Je bent nog gewend om ‘s nachts wakker te zijn, nog niet zo lang geleden stond je tot in de late uurtjes nog in de kroeg. Je kunt wat makkelijker tegen weinig slaap en dat is precies wat je nodig hebt als moeder. De volgende dag sta je alsnog op met alle energie van de wereld want die energie krijg je van je kind. Je geniet nu meer van het leven omdat je al een kleintje hebt rondlopen.

2. Je carrière wordt alleen nog maar beter

Veel mensen denken: eerst carrière maken en daarna denk ik pas aan kinderen. Maar het kan ook gewoon prima andersom. Eerst een kind, daarna aan het werk. Jonge moeders zijn vaak flexibeler en kunnen dit wat makkelijker bolwerken. Door het moederschap weet je als geen ander hoe je efficiënt kan multitasken en hoe je prioriteiten moet stellen. Mogen we zeggen dat het de grootste leerschool is die er is? Je leert jezelf kennen en ontdekt talenten waarvan je niet wist dat je die had. Daar kan geen studie of baan tegenop. En dit gaat je dus zeker helpen bij het maken van carrière.

3. De band met opa en oma is sterker dan ooit

Het is niet alleen een groot voordeel voor jou of voor je kind, maar ook voor jouw ouders. Zij staan waarschijnlijk nog middenin het leven. Fit en energiek genoeg om actief op te passen. Hierdoor kunnen ze een goede band opbouwen met je kind, ze kunnen langer van elkaar genieten. Je kind zal later prachtige herinneringen hebben aan opa en oma. En dat is nog niet eens alles, een jonge moeder heeft zelf ook meer kans om haar achter- achterkleinkinderen geboren te zien worden. Hoe leuk zou dat zijn?

4. Minder kans op een risicovolle zwangerschap

Vrouwen die laat zwanger worden, hebben meer kans op een risicovolle zwangerschap. Vrouwen zijn het vruchtbaarst in hun twintiger jaren en de kans op een miskraam of geboorteafwijkingen is in deze periode van het leven op z’n laagst. Iets minder zorgen dus waardoor je volop kan genieten van je zwangerschapsperiode.

5. Je hebt nog een heel leven te gaan

Je hebt geen last van een biologische klok die tikt. Jij kunt nog wel eventjes wachten, genoeg tijd voor een tweede, derde of vierde kindje. Pas wanneer je er weer aan toe bent kun je beginnen aan de volgende. Je bent toch nog jong genoeg.

Ouder moeder geworden? Wees niet getreurd: Ben jij een oudere moeder? Dit zijn de voordelen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme