Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Body 19 januari 2017

Jonge, terminaal zieke vrouw heeft hartverscheurende boodschap voor iedereen

De 25-jarige Nardya Sinead uit Australië is geboren met cystic fibrosis, oftewel: taaislijmziekte. Een chronische, erfelijke longaandoening waar je vaak niet oud mee wordt. In 2014 onderging ze een dubbele longtransplantatie, maar haar lichaam stoot die nu af. Nu ze niet meer lang zal leven, heeft de jonge vrouw een belangrijke boodschap voor de wereld.

Nardya was ‘klaar met de eeuwige strijd’ tegen haar ziekte, en kreeg drie jaar geleden de kans om een longtransplantatie te ondergaan. Een ingrijpende operatie, waarvan het resultaat niet van te voren vaststaat. Haar lichaam stootte de nieuwe longen echter af. Toen ze hoorde dat haar leven spoedig ten einde zou komen, deelde ze haar laatste, hartverscheurende tekst met laatste wens op haar Instagram-account.

Belangrijke boodschap

‘Misschien kende ik je al mijn hele leven, misschien tien jaar, misschien voor een maar heel korte tijd. Het enige wat ik weet, is dat ik binnen een week nooit meer bij je ben. Ik zal je gezicht nooit meer zien. Ik zal nooit meer tegen je praten, je nooit meer aanraken, vasthouden. Nooit meer. Maar ik zal altijd van je houden, en van de vriendschappen die we opgebouwd hebben en de herinneringen die we samen hebben gemaakt.’

LEES OOK: Pasgeboren Britse baby is de jongste orgaandonor ooit

Daar voegde ze aan toe: ‘Dingen lopen niet altijd zoals je je gepland had, helaas. Er zijn een aantal heel grote dingen die ik nooit zal meemaken. Plekken die ik nooit zal gaan zien. Maar ik zal vanuit de hemel toekijken. Altijd. Glimlachend. Omdat ik geleefd heb. Ik zal nooit opgeven, zelfs nu ik niet anders kan. Alsjeblieft, ik smeek de mensen die dit lezen: haal álles uit je leven, nu het nog kan.’

Orgaandonor

Ook beschrijft ze hoe belangrijk en hoe nodig orgaandonoren zijn. ‘De enige manier om mensen een tweede kans op een leven te geven, is door je te registreren als orgaandonor.’ Nu is het in Nederland inmiddels zo dat iedereen orgaandonor is, mits je anders aangeeft. Een goede zaak wat ons betreft als je dit soort verdrietige berichten leest.

Wauw! Bruid wordt weggegeven door man met donorhart van haar vader

Bron hoofdbeeld: Instagram Nardya Sinead

Instagram

Reageer op artikel:
Jonge, terminaal zieke vrouw heeft hartverscheurende boodschap voor iedereen
Sluiten