Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 18 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Jonge vrouw (21) schrijft prachtige dankbrief aan haar stiefvader

Toen de nu 21-jarige Katelyn Miller 13 jaar geleden haar stiefvader voor het eerst ontmoette, kwam ze net uit het vliegtuig. Ze had die zomer bij haar oma doorgebracht en kende de nieuwe vriend van haar moeder alleen van telefoongesprekken. 

Dankbrief

Niet meer dan logisch dat kinderen moeten wennen als hun ouder een nieuwe liefde heeft. Katelyn en haar nieuwe stiefvader konden het echter meteen goed vinden toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten. Ze had nooit durven dromen dat de nieuwe man van haar moeder zo belangrijk voor haar zou worden. Daarom schreef ze een prachtige dankbrief gericht aan hem.

‘Lieve stiefvader,

Ik vraag me af waar je mee bezig was op de dag dat ik geboren werd. Ik denk dat je naar je 9 tot 5-baan ging, een burrito at bij het benzinestation en een biertje dronk met je vrienden. Je had geen benul dat duizenden kilometers verderop je toekomstige vrouw aan het bevallen was van je toekomstige dochter.Ik kan nu makkelijk zeggen dat ik had gewild dat je er toen bij was, maar God heeft je in mijn leven gebracht met een reden.

Geboortecertificaat

Je bent niet mijn biologische vader, ik draag je achternaam (nog) niet en ik lijk allesbehalve op je. Iedere man kan een kind maken en zijn naam op het geboortecertificaat zetten. Er is een echte man voor nodig om op te staan en voor een kind te zorgen dat niet het zijne is. Jouw liefde is feitelijk een keus. Ik heb me in het verleden vaak zorgen gemaakt om mijn biologische vader, maar telkens als hij mijn hart weer brak, was jij er om de gebroken stukken op te rapen. Met iedere knuffel lijmde je die stukken weer steviger aan elkaar.’

Katelyn schrijft hoe haar stiefvader haar liet zien hoe een jongen haar hoort te behandelen. Samen met haar moeder zat hij altijd vooraan bij iedere schoolvoorstelling, iedere basketbalwedstrijd en haar diploma-uitreiking. ‘En op de een of andere manier heb je mijn tienerjaren overleefd, en dat zegt alles over je geduld.

Trots

Vanuit de grond van m’n hart, dankjewel dat ik de vrouw ben geworden die ik ben. Zonder jou was ik niet eens in de buurt geweest van wie ik nu ben. Je bent oprecht een geweldig mens en als mensen vragen wie mijn vader is, zeg ik trots jouw naam. Ik word emotioneel wanneer ik over je praat omdat je me nooit hebt teleurgesteld zoals andere manfiguren in m’n leven. Wanneer zij weggaan of me laten zitten, heb ik altijd jou nog. Dankjewel voor alles wat je voor me doet. Ik ben extreem trots dat ik jouw dochter ben.’

Deze bruidegom weet ook hoe het moet: hij maakte prachtige trouwgeloftes aan zijn 3-jarige stiefdochter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Love What Matters

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Jonge vrouw (21) schrijft prachtige dankbrief aan haar stiefvader
Sluiten