Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids november 10, 2015

Jongen (23) neemt zijn zwangere, dakloze nichtje in huis om haar te helpen

De 23-jarige student Tom Conolly uit Australië heeft een heldendaad verricht. Hij nam zijn 17-jarige dakloze en zwangere nichtje in huis, om haar te helpen met het opvoeden van haar zoontje.

‘Ik had Angela al tien jaar niet gesproken, toen ik opeens een vriendschapsverzoek op Facebook van haar kreeg. Ik was al die tijd in de veronderstelling dat het goed met haar ging, maar toen ik hoorde dat ze op straat leefde en ook nog eens zwanger was, vond ik dat ik haar moest helpen’, vertelt Tom aan Daily Mail. Angela was op haar vijftiende verslaafd aan harddrugs en werd zwanger toen ze zestien was. De vader van haar kind zit in de bak.

‘Ik wil haar zo goed mogelijk helpen’

Toen Tom haar ontmoette was ze 32 weken zwanger. Hij twijfelde geen seconde en nam haar mee naar huis, waar ze voorlopig niet weg hoefde. ‘Iedereen overspoelt me met reacties en de meesten willen me behoeden voor de grote verantwoordelijkheid die mijn situatie met zich meebrengt. Ik ben totáál niet bezig met hoe ik dit ga combineren met mijn school of mijn werk, het enige waar ik mee bezig ben is haar zo goed mogelijk helpen. Omdat Tom tijdens zijn vakantie veel gewerkt heeft, spaarde hij genoeg om naar een grotere woning te verhuizen en spullen voor de baby te kopen. Hij stopte zelfs even met sporten om meer te gaan werken.

Belangrijke presentatie gaat voor

De dag na de geboorte van baby Joshua* moest Tom naar school voor een belangrijke presentatie. ‘Ik had niet geslapen omdat Angela moest bevallen, maar die belangrijke presentatie kon ik echt niet missen.’ Intussen kan Tom werk, school en zijn sociale leven uitstekend combineren. ‘Ik ga gewoon naar school en daarnaast werk ik drie dagen per week om ons te onderhouden.’ Tom is bereid zoveel als nodig is van zijn leven te wijden aan de opvang van Angela en Joshua. ‘Ik wil deze twee levens weer op de rit krijgen, en als daar twee jaar voor nodig is, doe ik dat met liefde.’

*Naam van de baby is gefingeerd

Wat deze studenten doen om een zwerver te helpen is hartverwarmend >

Reageer op artikel:
Jongen (23) neemt zijn zwangere, dakloze nichtje in huis om haar te helpen
Sluiten