Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 25 okt 2018
Leestijd: 3 minuten

Sam werd gepest voor het dragen van nagellak – toen greep zijn vader in

Sam is vijf. Soms een terror, volgens zijn vader Aaron Gouveia. Hij kan luidruchtig zijn, ruw en tuimelend zijn. Hij houdt van grote vrachtwagens en voetbal, maar ook van veel ‘meisjes’ dingen.

De ouders van Sam steunen natuurlijk zijn vrijheid van meningsuiting, leren hem het belang van tolerantie, empathie en acceptatie. Aaron, de vader van Sam, deelde op Twitter hoe Sam geconfronteerd werd met ‘hoe shitty en schadelijk toxisch mannelijkheid kan zijn’. Alleen maar omdat hij nagellak droeg.

Nagellak

Sam heeft een collectie tassen waar hij zijn spulletjes in meeneemt. Hij houdt er ook van om zijn nagels in felle kleuren te lakken omdat hij denkt dat het er ‘mooi uitziet’. Net als Aaron vinden wij ook dat hij gelijk heeft! Ze zien er mooi uit.

‘Hij droeg trots zijn rode nagellak vanochtend naar de kleuterschool omdat Sam absoluut niet het gevoel heeft dat nagellak alleen voor meisjes is, of denkt dat iemand misschien een probleem zou kunnen hebben met mooie nagels,’ schreef hij.

Zijn klasgenoten hadden er wel degelijk een probleem mee. Ze scholden Sam uit en dwongen hem de nagellak van zijn nagels te halen. Dit duurde de hele dag. Zijn vrouw haalde Sam op van school, hij stormde in haar armen en begon te huilen. Hij was zo geschrokken hoe andere kinderen tegen hem deden, zelfs zijn vrienden. Hij vroeg hen te stoppen, maar ze gingen door. Er was maar één kind die het voor Sam opnam.

Toen Sam zijn vader op werk belde kon hij nauwelijks horen wat hij zei door de tranen. Aaron vertelde hem dat wat die kinderen zeggen niks uitmaken. Dat zijn nagels badass zijn! Toen vroeg Sam of zijn moeder toch de nagellak er af kon halen, zodat niemand hem ermee zou pesten. Aaron zijn hart brak…

Hoe pak jij pesterijen aan? Deel je kennis en ervaringen op het Mamaforum!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme