Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 1 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Jongen die uit de kast kwam krijgt 10 jaar later prachtige brief terug van ouders

In 2007 raapte Robbie Couch al zijn moed bij elkaar om uit de kast te komen. Hij schreef zijn ouders in een brief precies hoe hij zich voelde. Nu, tien jaar later, verrasten zijn ouders hem met een kopie van het origineel plus een hele ontroerende toevoeging.

Ongemakkelijke vragen

Robbie was 19 jaar toen hij de brief schreef en naar eigen zeggen ‘doodsbang’. ‘Mijn ouders waren verrast, maar reageerden beter dan de meesten zouden doen. Ze hadden zeker wat ongemakkelijke vragen, maar ze stonden altijd achter me.’ Hij kon altijd op de onvoorwaardelijke liefde van z’n ouders rekenen en nu, tien jaar later, herinnerden ze hem daaraan met dit prachtige cadeau.

IJskonijn

Ze maakten een kopie van Robbies originele brief, maar met een toevoeging die zelfs het grootste ijskonijn doet smelten. Hij sloot destijds zijn brief af met de woorden dat hij van zijn ouders houdt en hoopt dat dit daar niks aan zou veranderen. Onder die afsluiting schreven zijn ouders:

‘Er is niks veranderd Rob. Je bent een geweldige zoon. We houden van je! Papa en mama.’

Emotioneel

Voor Robbie was dat een behoorlijk emotioneel moment. ‘De tranen stonden zeker in m’n ogen toen ik hun toevoeging las. Weten dat er onvoorwaardelijk van je gehouden wordt, is zo belangrijk.’ Uit de kast komen maakte de band met zijn ouders alleen maar hechter. ‘Dat ik eindelijk echt mezelf kon zijn, verbeterde vrijwel al mijn relaties.’

Hoewel hij 19 jaar de perfecte leeftijd vond om uit de kast te komen, geeft Robbie toe dat dit voor iedereen anders is. ‘Iedereen moet op z’n eigen voorwaarden bepalen wanneer en hoe je uit de kast komt.’

Dit 9-jarige meisje schreef een ontroerende brief aan haar homoseksuele leraar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Elite Daily

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme