Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 7 jul 2017

Jongetje (11) laat zijn haar groeien en de reden waarom is te lief

Josh Scott-Hill (11) uit Wales wordt al een lange tijd voor meisje uitgemaakt door zijn lange lokken. Het maakt hem niet uit dat mensen niet meteen zien dat hij wel degelijk géén meisje is. Hij weet namelijk als geen ander dat niet iedereen gezegend is met een gezonde bos haar op zijn (of haar) hoofd. Wij kunnen alléén maar bewondering hebben voor zijn acties.

Chemotherapie

Het ventje liet zijn haar namelijk groeien, omdat de beste vriendin van zijn moeder haar haren verloor door de chemotherapie die zij krijgt. De vrouw gaat met een pet over straat waardoor niet meteen te zien is dat ze kaal is. Ze krijgt daarom veel vragen over waarom ze geen wenkbrauwen heeft.

Haar laten groeien

De moeder van Josh deed haar verhaal bij BBC News: ‘Toen iemand in het bijzijn van Josh over haar wenkbrauwen begon en we later wegliepen, zei hij tegen mij dat hij het heel erg vond dat mensen die dingen vragen. Hij zijn meteen dat hij heel graag zijn haar wilde laten groeien voor mensen die het zelf niet (meer) hebben.

LEES OOK: Kankerpatiënte schrijft 45 levenslessen die iedereen zou moeten opvolgen

Meisje

Achttien maanden lang ging de jongen niet naar de kapper, en ondanks dat hij op school en op straat werd aangezien voor een meisje, liet hij het niet afknippen. ‘Ik ben de tel kwijtgeraakt hoe veel mensen mij een meisje hebben genoemd’, zegt hij tegen BBC. Erg vindt Josh dat niet, omdat zijn moeder hem er vaak aan herinnert waar hij het voor doet.

Josh heeft besloten zijn haar deze maand af te laten knippen en te doneren aan The Little Princess Trust, een organisatie die pruiken van echt haar maakt en gratis beschikbaar stelt voor kinderen en volwassenen zonder haar in Engeland en Ierland.

Nóg een actie

Naast dat Josh zijn eigen haar liet groeien voor de organisatie, haalde hij ook bijna duizend euro op voor Maggie’s, een stichting die kankerpatiënten en hun familie bijstaat in de zware tijden die zij doormaken. Wauw, wat een moedig ventje!

Wist jij dit? Vrouw met borstkanker deelt een foto die je leven kan redden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BBC News

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Jongetje (11) laat zijn haar groeien en de reden waarom is te lief
Sluiten