Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids december 4, 2014

Jongetje draagt een ‘Ninja Turtle-masker’ tijdens kankerbehandeling

Harley Renshaw is een vijfjarig kankerpatiëntje. Alhoewel, voor het grootste deel van zijn tijd. De rest van de tijd is hij een onzichtbare Teenage Mutant Ninja Turtle.

Harley lijdt aan neuroblastoom. Een type kanker die zijn nieren, botten, longen en hals aantast. Tot nu toe onderging hij al een nieroperatie, stamceltherapie en nog veel meer behandelingen zonder blijvend resultaat. Dagelijks krijgt de kleine vent bestralingen. Tijdens de bestralingen draagt Harley een masker om ervoor te zorgen dat hij compleet stil ligt.

Teenage Mutant Ninja Turtles

Hoe lief? De kleine Harley vroeg op een dag of hij het masker mocht decoreren. Het werd een kleurrijke superheldenmasker waardoor hij zich onverslagen voelt. Moeder Stacey (23) vertelde de Manchester Evening News dat zij en de vader van het jongetje perplex staan van hoe dapper hun zoon de behandelingen doorstaat.

Stacey: ‘We kunnen niet trotser zijn. Hij krijgt heel veel te voortduren, maar hij laat het over zich heen komen en strijd verder. Hij is onze superheld.’

Harley noemt de wond op zijn buik zijn ‘piratenlitteken’.

De chemotherapie van de jongen duurde 80 lange dagen.

Harley’s moed zorgde ervoor dat Cancer Research UK hem tot ‘Little Star’ benoemde, een award voor inspirerende jonge patiënten.

Reageer op artikel:
Jongetje draagt een ‘Ninja Turtle-masker’ tijdens kankerbehandeling
Sluiten