Janne Vogel
Janne Vogel Kids 23 feb 2018

Held! Dit jongetje redde het leven van een van zijn klasgenoten

Hij kan het zelf nog bijna niet geloven, maar dit jongetje uit Henrico redde afgelopen week het leven van een van zijn klasgenootjes.

Amerikaanse Benjamin Ford kan sinds vorige week ‘held’ toevoegen aan zijn cv, want wát greep hij goed in toen een van zijn klasgenootjes vorige week hulp nodig had.

Held

Benjamin zat met zijn vrienden in de kantine toen hij een van zijn klasgenootjes bijna zag stikken in haar lunch. Toen ze naar adem begon te happen en haar gezicht van kleur veranderde, aarzelde hij geen moment en greep hij in. ‘Ik leek misschien kalm, maar dat was ik totaal niet. Ik wist gewoon dat ik haar moest helpen, omdat ze het anders misschien niet zou redden.’

Documentaire

Benjamin wist hoe hij te werk moest gaan door een documentaire die hij een aantal jaar geleden met zijn moeder had gezien. (Over een goed geheugen gesproken.) Zijn ouders zijn apetrots op hem voor zijn snelle handelen. ‘Hij vertelde ons het verhaal en we waren in shock. In eerste instantie dachten we dat hij het had over een van zijn favoriete videospelletjes, waarin hij ook weleens een leven red, maar toen we erachter kwamen dat het om een echt meisje ging dacht ik wauw…’, vertelde zijn moeder aan CBS 6 News.

LEES OOK: Moeder koopt scheldende pop voor dochter en het internet gaat stuk

High-fives

De kleine held wordt op handen gedragen, zowel op school als thuis. ‘In de gang wil iedereen me een high-five of een boks geven. Iedereen waardeert echt wat ik heb gedaan.’ Aan de nieuwszender vertelde hij ook dat hij van z’n moeder een nieuwe videogame mocht uitzoeken én dat ze in de avond naar de nieuwe bioscoopfilm Black Panther zijn geweest.

Bekijk het interview waarin Benjamin zelf over zijn heldendaad vertelt hier.

Babble.com

Reageer op artikel:
Held! Dit jongetje redde het leven van een van zijn klasgenoten
Sluiten