Janne Vogel
Janne Vogel Kinderen 21 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Tof: juf gaat viral met jurk ontworpen door haar leerlingen

Haley Curfman, juf van groep 4, stimuleerde de kinderen in haar klas om zichzelf te uiten door tekeningen te maken op haar witte jurk. En dat ziet er heel tof uit.

Voor het tweede jaar op een rij komt de juf naar school in een effen, witte jurk waar alle kinderen uit haar klas iets op mogen tekenen of schrijven waar ze blij van worden. De enige regel: er mag niets worden doorgekrast. Fouten bestaan niet en als iets niet helemaal mooi is gelukt, verander je je foutje gewoon in iets moois.

Viral

En mooi is het resultaat zeker. Juf Haley deelde de foto van de jurk op haar Facebook en ging binnen no time viral.

De juf startte het project omdat ze vindt dat alle kinderen op school zichzelf creatief moeten kunnen uiten. Voor de lagere klassen zijn er geen kunstlessen en dat vindt ze hartstikke zonde. ‘Je ziet ze stralen als ze de kans krijgen om iets moois te maken. De jurk is maar een van mijn kleine projectjes, ik doe dit soort dingen het hele jaar door om ze te blijven inspireren’.

Het is Haley’s doel om de jurken zo lang mogelijk te houden en ieder jaar een nieuwe te maken met haar klas. ‘Wie weet, misschien draag ik de jurk ooit wel naar hun diploma-uitreiking!’ Als dit niet de coolste juf ever is, dan weten wij het ook niet meer.
Lees de hele Facebook-post van Haley hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babble.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme