Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids februari 13, 2017

Juf maakt speciale stoel zodat kinderen zich beter kunnen concentreren

Juf Maplethorpe heeft afgelopen week de harten gewonnen van ouders over de hele wereld. Haar ‘uitvinding’ ging viral toen de school waar zij werkte haar speciale stoel op hun Facebookpagina zette.

Juf Maplethorpe geeft les aan de Raymond Ellis Elementary School in Illinois in de VS. En haar specialisatie is taal en spraak ontwikkeling. Op school geeft ze ook lessen aan kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren en moeite hebben met hun zintuigen. Deze zintuigelijke problemen komen onder andere voor bij kinderen met een autisme stoornis. Als een kind moeite heeft met het verwerken van informatie via de zintuigen kan dat problemen geven. Samengevat wordt dit SPD genoemd, Sensory Processing Disorder. Onder de zintuigen vallen het gezichtsvermogen, gehoor, reukzin, smaakzin, tastzin, evenwichtszin en positiezin.

LEES OOK: de brief aan de kleuterjuf, die echt naar mijn kind kijkt.

Tennisballen stoel

Juf Maplethorpe bedacht de stoelen aan de hand van informatie die ze verzamelde rondom SPD. De stoel bevat diverse halve tennisballen op het zitje en de rug. Het zogenaamde ‘zintuigelijke zitten’ wordt gebruikt om informatie beter te verwerken en in zich op te nemen. Tennisballen geven een alternatief gevoel om de zintuigelijke verwerking beter te laten verlopen. Haar idee wordt ondersteund door een site die zich richt op kinderen en volwassenen met SPD.

LEES OOK: Wat deze juf over ‘moeilijke kinderen’ te vertellen heeft.

De stoel ziet er niet heel comfortabel uit – zo op het oog – maar dat kan de oplossing zijn voor sommige kinderen die er baat bij hebben om de harde textuur te voelen.

Of het nu werkt voor het ene kind en het andere er minder baat bij heeft is niet het belangrijkste punt. Wat ons bijblijft is dat de juf er alles aan gedaan heeft om kinderen verder te helpen. En de extra stappen die zij neemt voor haar kinderen, maken deze juf tot een heldin!

Facebook

Reageer op artikel:
Juf maakt speciale stoel zodat kinderen zich beter kunnen concentreren
Sluiten