Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 24 mrt 2017

Deze juf schrijft op de tafels en zorgt zo voor betere schoolresultaten

Op de schooltafels schrijven verboden? Niet in de klas van juf Chandni. Sterker nog, ze was het zelf die alle tafels van haar groep 7-leerlingen volschreef. En wel met een heel goede reden!

Haar leerlingen waren namelijk nogal zenuwachtig voor een belangrijke, 7-daagse toets, dus besloot ze hen een hart onder de riem te steken. Chandni Langford schreef voor elke leerling een persoonlijk, motiverend tekstje op de tafel, die de kinderen konden lezen toen ze de klas binnenkwamen. ‘Veel kinderen waren bang om niet over te gaan, dus wilde ik ze op deze manier extra zelfvertrouwen geven’, vertelt ze.

Geen lift naar succes

‘Er is geen lift naar succes, je moet de trap nemen! Je kunt het!’ staat er op een van de tafeltjes. En ‘Neem je tijd, raak niet in de stress!’. Hoe lief?

LEES OOK: ‘Dank je, juf Janet, voor het kijken naar wie mijn kind echt is’

Meer zelfvertrouwen

Dat de tekstjes een positief effect hadden bleek uit de reacties van Chandni’s leerlingen: ‘Toen ik het las, waren mijn zenuwen meteen weg en wist ik dat ik het écht kon’, was een van de reacties. Juf Chandni begeleidt haar leerlingen al sinds het begin van het schooljaar met een strategie om ze meer zelfvertrouwen te geven, en deze actie past daar he-le-maal in. Wat een topper! Oh, en de teksten konden gewoon van de tafels geveegd worden, Chandni schreef ze met een whiteboard marker ;-).

De school waar juf Chandni werkt postte een foto van de beschreven tafeltjes op Facebook, waar ze veel positieve reacties krijgt.

De Nederlandse juf Melissa begroet haar leerlingen elke dag op een wel heel speciale, persoonlijke manier. Tof!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook Woodbury Public School

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze juf schrijft op de tafels en zorgt zo voor betere schoolresultaten
Sluiten