Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kids 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Juffendag op school? Dit zijn de leukste knutselideeën om met de klas te maken

Het einde van het schooljaar staat voor de deur, dat betekent dat er op veel scholen juffendag (én meesterdag natuurlijk) wordt gevierd. Willen jullie als klas gezamenlijk iets leuks knutselen voor de leerkracht? Dan heb je geluk, want hoofdredacteur Lisa heeft al meer dan tien keer als klassenouder juffendag-cadeaus verzonnen. Haar persoonlijke favorieten deelt ze nu met jullie.

Op veel scholen is het gebruikelijk dat alle juffen en meesters samen één feestdag vieren: juffendag. Meestal is dit aan het einde van het schooljaar en vaak worden de juffen en meesters dan even flink in het zonnetje gezet. Daar horen natuurlijk cadeautjes en knutsels bij van de hele klas. Om de een of andere reden ben ik al meer dan tien keer klassenmoeder geweest, met als bijkomstigheid dat ik al net zo vaak cadeaus en knutselideeën heb moeten bedenken. Heb jij nog inspiratie nodig? Om je op weg te helpen, verzamelde ik de leukste knutselideeën voor juffendag die ik de afgelopen jaren ben tegengekomen.

Knutselideeën voor juffendag

Met deze mooie zelfgemaakte cadeaus maak je de leerkracht zeker blij!

Theedoos

Drinkt de juf of meester graag thee? Dan is dit een super leuk en origineel idee. Ieder kind versiert een eigen theezakje die je cadeau kunt geven in een mooie theedoos.

Theepot

Leuk als alternatief voor de theedoos, of leuk als aanvulling: koop een mooie theepot van keramiek en beschrijf hem (met keramiekstiften) met alle namen!

Wie is het?

Een persoonlijk Wie is het? is ook leuk cadeautje. Niet alleen voor de leerkracht, maar voor de hele klas. Want als het spel op school blijft, kunnen de kinderen het in de klas ook spelen. Vervang simpelweg de standaard plaatjes uit het spel door pasfoto’s van alle kinderen én de leerkracht.

Fotolijst

Ook simpel en leuk: een mooie fotocollage van alle kinderen uit de klas. Hiervoor maken alle kinderen een foto met een letter in hun handen. Samen vormen de letters dan een woord of zin. Je kunt de foto’s los aan een canvas hangen, of inlijsten.

Paraplu

Met alle regen die er in Nederland valt, is dit niet alleen een heel leuk, maar ook een heel praktisch cadeau. Koop een doorzichtige paraplu en laat de kinderen hem versieren. Ze kunnen bijvoorbeeld hun naam erop schrijven of er een handafdruk of tekening op maken.

Kookboek

Is jouw leerkracht een echte keukenprins of prinses? Dan is een uniek kookboek misschien een leuk idee. Laat alle kinderen hun favoriete recept inleveren en bundel dit tot een uniek persoonlijk kookboek!

Creatief met kids: 12x knutselen met dingen uit de natuur of eigen tuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Juffendag op school? Dit zijn de leukste knutselideeën om met de klas te maken
Sluiten