Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids juli 11, 2018

7 redenen waarom juli kindjes speciaal zijn

Als je denkt aan wat iemand zijn geboortemaand kan vertellen over zijn karakter, denk je al gauw aan astrologie. Maar sterren zijn niet de enige manier om eigenschappen te herkennen. Statistieken en wetenschap kunnen ook veel zeggen over iemand op basis van de geboortemaand.

Zonder er te veel over na te denken, kun je misschien al een paar redenen verzinnen waarom geboren zijn in juli voordelig is: je kunt je verjaardag op het strand doorbrengen, je hoeft je geen zorgen te maken dat je de oudste of jongste in de klas bent, er zijn in juli nooit andere belangrijke vakanties of feestdagen die je feestje verstoren… Moet ik nog even doorgaan?

Of je nu al een juli kindje in huis hebt of er is eentje op komst, de volgende punten laten zien waarom juli kindjes speciaal zijn:

1. Juli kindjes hebben een moedige geboortesteen

Kinderen die geboren zijn in juli hebben de geboortesteen-jackpot te pakken, de dieprode robijn. Niet alleen is deze steen prachtig, maar volgens de American Gem Society bevordert te steen ook moed en energie, verhoogt het bewustzijn en brengt succes in rijkdom en liefde.

2. Ze zijn optimistisch

Misschien is dit omdat iedereen in de zomer over het algemeen een goed humeur heeft, maar uit onderzoek van het European College of Neuropsychopharmacology bleek dat hyperthymische temperamenten of een neiging om overdreven positief te zijn significant hoger waren bij degenen die in de lente of zomer waren geboren dan bij mensen die op een ander moment van het jaar zijn geboren, stelt Science Daily.

LEES OOK: Relatie met een Kreeft? Zo deal je het best met dit sterrenbeeld

3. Juli kindjes zijn een van de twee astrologische tekens

Kinderen die in juli geboren zijn, kunnen een van de twee (heel verschillende) sterrenbeelden zijn: of een Kreeft (21 – 22 juli) of een Leeuw (23 juli – 22 augustus). De Kreeft is een waterteken, bekend als gevoelig en koesterend en de Leeuw is een vuurteken en is dynamisch, gedurfd en gepassioneerd.

4. Ze zijn geneigd lang te zijn

Uit een onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk, bleek dat baby’s die in juli werden geboren de zwaarste baby’s waren en opgroeiden tot de langste volwassenen, volgens Reader’s Digest.

5. Ze kunnen kiezen uit geboortebloemen

Net als bij de sterrenbeelden, kunnen juli kindjes twee geboortebloemen hebben: de ridderspoor en de waterlelie. De ridderspoor staat voor ‘bond of love‘, de waterlelies symboliseren verlichting, goddelijkheid en nieuw leven.

LEES OOK: Heeft je kleintje het sterrenbeeld Kreeft? Dan zijn deze punten heel herkenbaar

6. Ze zijn vaak linkshandig

Een kleine studie uitgevoerd door de Britse website Anything Lefted, kreeg een significant hoger aantal linkshandige mensen te zien die geboren waren in juli en augustus, terwijl uit een ander onderzoek van de Universiteit van Oxford bleek dat baby’s geboren tussen maart en juli eerder geneigd zijn linkshandig te zijn.

7. Ze hebben goede zelfbeheersing

Een studie uit Japan heeft uitgewezen dat baby’s die in de zomer geboren zijn, betere emotionele vaardigheden en zelfbeheersing hebben. Dit zul je waarderen zodra je kleine naar school gaat 😉

Reageer op artikel:
7 redenen waarom juli kindjes speciaal zijn
Sluiten