Iris Kodde
Iris Kodde Kids 11 nov 2015

Julie verloor haar zusje met Down en maakte daarom deze prachtige fotoserie

Fotografe Julie Willson verloor vier jaar geleden niet alleen haar 35-jarige zus Dina, maar daarmee ook haar held. Julie besloot dit verdriet om te zetten in iets positiefs en maakte daarom een indrukwekkende fotoserie.

Julies zus Dina had het Syndroom van Down en daarom wilde de fotografe al enige tijd foto’s maken van kinderen met Down. Toen Julie hoorde dat het abortuspercentage bij ouders die erachter komen dat hun kind Downsyndroom heeft maar liefst 92 procent is, wist ze het zeker: dit moet veranderen. Met haar fotoserie hoopt ze bij te dragen aan een positief beeld van Down.

Julie plaatste een oproep op Facebook om families te werven en kreeg hier direct enorm veel reacties op. Tijdens het fotograferen zag Julie veel van haar zus’ karaktereigenschappen terug in de andere kinderen. Dat maakte de dag extra emotioneel, maar ook mooi.

Het moge duidelijk zijn… Julies grootste inspiratiebron voor de serie is Dina, dankzij de blijdschap die ze bracht in haar eigen leven, maar ook in dat van Julie.

Ken je Madeline nog? Deze tiener met Down vecht voor haar grote droom! >

Reageer op artikel:
Julie verloor haar zusje met Down en maakte daarom deze prachtige fotoserie
Sluiten