Janne Vogel
Janne Vogel Algemeen 4 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

6 redenen waarom juni kindjes speciaal zijn volgens de wetenschap

Juni is een geweldige maand om een kindje te verwelkomen en volgens de statistieken hebben juni-baby’s enorm veel potentie. Ben je deze maand uitgerekend of ben je al een tijdje trotse moeder van een kindje dat in juni is geboren? Dan wil je dit echt even lezen.

Juni baby’s zijn speciaal en wel híerom:

Ze maken de grootste kans op een Nobelprijs

Omdat ze de jongsten in hun klas zijn wordt weleens gesproken over een mogelijke academische achterstand, maar niet is minder waar. Statistisch gezien hebben baby’s die in juni geboren zijn de meeste kans om een Nobelprijs te winnen. Over potentie gesproken.

Ze houden je hoogstwaarschijnlijk wakker ‘s nachts

Wij gokken dat ze vooral ‘s nachts brainstormen over die grootste Nobelprijs-ideeën. Een groot onderzoek gepubliceerd in Sleep wijst namelijk uit dat ouders van lente- en zomer-baby’s later naar bed gaan dan ouders die kinderen krijgen in de herfst en de winter. Jouw juni baby is een avondmens.

Ze zijn ontzettend positief

Hyperthymisch temperament – ook wel een zonnige, vrolijke instelling – komt vaker voor bij mensen die in de lente en zomer zijn geboren. Goed nieuws voor moeders van juni kinderen! Het glas van jouw kleintje zit waarschijnlijk halfvol.

Ze hebben vaak last van stemmingswisselingen

Cyclothymisch temperament is een ander kenmerk dat vaak voorkomt bij zomerbaby’s. Dit houdt in dat ze – hoe positief ze ook zijn – last kunnen hebben van stemmingswisselingen. Ze kunnen zich dus opeens wat minder goed voelen, maar gelukkig schakelen ze net zo snel weer terug.

Ze zoeken de grens liever niet op

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat kinderen die in de herfst en winter geboren worden sneller spanning opzoeken. Kinderen geboren in mei en juni blijken op hen beurt geboren met een lager dopaminegehalte, waardoor ze minder snel grote risico’s nemen. Geruststellende gedachte, toch?

Ze zijn waarschijnlijk vrij lang

Onderzoekers van de Cambridge Universiteit concludeerden dat zomerbaby’s groter worden dan baby’s die in de koudere maanden zijn geboren. Daarnaast is de kans groot dat ze een vrij hoog geboortegewicht hebben én gezonder zijn bij de geboorte. Lucky mama’s.

LEES OOK: Sun’s out: zo ziet je zomer eruit nu je kinderen hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mother.ly

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme