Wauw: moeder maakt de liefste jurkjes voor haar dochtertjes

Stephanie Miller was altijd al hartstikke creatief, maar toen ze moeder werd van vier kinderen moest ze die kant van zichzelf even laten rusten door tijdgebrek. Toen ze een postnatale depressie kreeg, pakte ze de naaimachine én een stel oude overhemden van haar man erbij en maakte jaloersmakend mooie jurkjes voor haar dochters.

Creativiteit

Voordat Stephanie kinderen kreeg, gaf ze tekenlessen en schilderde ze thuis veel. Nu ze twee dochters (3 en 4 jaar) en twee zoons (5 jaar en 5 maanden oud) heeft, moest ze daarmee stoppen. Toen ze in een postnatale depressie terecht kwam, kocht haar man Jon een naaimachine voor haar zodat ze zich weer even in haar creativiteit kon verliezen.

Schattige jurkjes

‘Ik was er zo ontzettend blij mee, toen ik achter mijn naaimachine kroop, voelde ik me weer helemaal blij worden’, zegt ze. Ze begon met het maken van knuffels, maar al snel gooide ze het over een andere boeg. ‘Toen Jon al zijn oude overhemden weg wilde doen en bovenop de stapel een ongedragen exemplaar lag, vond ik het zo zonde dat ik besloot om de stof te gebruiken voor een nieuw kledingstuk. Dat werden de meest schattige jurkjes voor haar dochtertjes.

Instagram

‘Als ik de was doe, vissen mijn dochtertjes de overhemden van hun vader eruit en komen ze naar me toe met de vraag of ik er een jurk van kan maken.’ Omdat ze niet de hele garderobe van haar man kan gebruiken, krijgt ze nu vaak oude kledingstukken van familie of mensen uit de buurt aangeboden. De resultaten plaatst ze op haar Instagram-account, waar ze inmiddels al meer dan duizend volgers heeft.

LEES OOK: Onderzoek: kleur in je kleding is goed voor je mentale gezondheid

Ha! 13 x ongemakken van de zomer die alleen vrouwen kennen

Instagram Stephanie Miller

Reageer op artikel:
Wauw: moeder maakt de liefste jurkjes voor haar dochtertjes
Sluiten