Redactie
Redactie Gezondheid 28 nov 2017

Verovert kaasthee ook Nederland?

Kaasfondue, kaasstengels, kaasplankje: tot zover klinkt het allemaal heerlijk. Maar kaasthee?

Ze zeggen wel dat Nederlanders gek zijn op kaas, maar of kaasthee hier net zo’n rage wordt als in o.a. China, Hong Kong, New York, Londen en Singapore valt nog te bezien. Toch is er wel degelijk sprake van groeiende populariteit van het drankje, zo meldt onder meer het AD en de Britse krant The Independent.

Thee die naar milkshake smaakt

Oorspronkelijk waren het Taiwanezen die bedachten dat kaasthee best eens lekker zou kunnen zijn. In plaats van cappuccino, caffe latte of earl grey thee, kwamen zij met het idee om thee af te toppen met een riante laag kaas. Eerst werd gebruik gemaakt van gecondenseerde (poeder)kaas, maar inmiddels is de receptuur aangepast naar roomkaas. Die roomkaas wordt opgeklopt met melk, net zolang totdat het schuimt.

Die schuimende kaaslaag dient dan om de bittere smaak van thee te compenseren. Ook krijgt de thee door de kaas het idee van een milkshake, naar het schijnt. En als je dat niet gruwelijk smerig in de oren klinkt (thee die naar milkshake smaakt?), dan vind je kaasthee waarschijnlijk best wel lekker. In Indonesië is het in ieder geval een regelrechte hit: daar is onlangs de eerste kaastheewinkel ter wereld geopend. Gekkigheid.

Kortom: thee die naar milkshake smaakt. Foto: @cheesetea.id

Zelf kaasthee maken

Nieuwsgierig geworden? Probeer het dan vooral eens uit, kaasthee is namelijk bijzonder makkelijk zelf te maken:
– Maak een kop thee zoals je dat normaal zou doen (water koken, zakje erin, dat werk)
– Meng vervolgens gecondenseerde melk en roomkaas, en voeg dit aan de thee toe
– Variatietip: laat de thee desgewenst afkoelen voor ‘kaasijsthee’

Klaar ben je, enjoy! (of niet)

Laat ons vooral weten of het lekker was, misschien gaan wij dan alsnog overstag. Tot die tijd schenken we nog een kopje rooibosthee in.

Over thee gesproken: er is een Frans consumentenblad dat waarschuwt voor gevaarlijke stoffen in thee.

Algemeen Dagblad

Reageer op artikel:
Verovert kaasthee ook Nederland?
Sluiten