Janne Vogel
Janne Vogel Lifestyle 18 okt 2018
Leestijd: 3 minuten

Het is bewezen: door de volgende 7 kamerplanten voel je je mentaal beter

De volgende groene planten zijn niet alleen gezellig om naar te kijken, het is wetenschappelijk bewezen dat ze op magische wijze goed zijn voor je humeur. Voeg er eentje toe aan je huis als accessoire en stap iedere dag met je goede been uit bed.

Self-care op een heel nieuw niveau: deze planten bezorgen je een goed humeur, het hele jaar door. You’re welcome.

Lavendel

Jaja, deze paarse bloemetjes worden al jarenlang ingezet tegen de meest uiteenlopende kwaaltjes. Het kruid werkt ontspannend, kan hoofdpijn tegengegaan, pijn tijdens de bevalling bestrijden, zorgt voor een betere nachtrust én komt van pas bij depressies.
Onlangs kwam uit een studie onder verpleegkunde-studenten dat de geur van lavendel effect had op het verlagen van hun hartslag in stressvolle situaties. Aanschaffen dus.

Aloë-vera plant

Deze plant werd door de Egyptenaren ook wel ‘de plant van onsterfelijkheid’ genoemd en hier massaal boven deurposten gehangen om duivelse geesten te verjagen. Vanuit een holistisch perspectief brengt de aloë positieve energie in je huis; vanuit een meer wetenschappelijk perspectief zuivert de plant de lucht en stoot hij ‘s nachts zuurstof af, waardoor je beter slaapt. Oja, én ‘s morgens minder chagrijnig bent. Wij zijn om.

LEES OOK: Snurkende partner naast je in bed? Deze (prachtige) anti-snurk plant helpt

Engelse klimop

Ook deze plant staat bekend als waanzinnig effectieve luchtreiniger. (Hij werd door NASA-wetenschappers bekroond als nummer #1 beste luchtfilterende kamerplant. Interesting.) De plant neemt kankerverwekkende stoffen als rook en smog op, waardoor je binnenshuis weer heerlijk pure lucht in kunt ademen. Bonuspuntje: ze zijn supermakkelijk te verzorgen en hebben heel weinig water nodig.

Basilicum

Niet alleen heerlijk op pizza en op de pasta gesnipperd, óók rijk aan linalool, een monoterpenol. De frisse geur wordt vaak gebruikt in aromatherapie, omdat uit onderzoek blijkt dat blootstelling aan linalool stress voorkomt. Ruik dus maar eens goed aan je basilicumplantje. Doet wonderen.

Spathiphyllum (lepelplant of vaantjesplant)

Met zijn opvallende, witte bloem is deze kamerplant net zo mooi als functioneel. Deze wonderplant staat bekend om het effectief verwijderen van schimmelsporen in de lucht en het neutraliseren van giftige gassen. Een organische luchtreiniger die ervoor zorgt dat je je nog comfortabeler voelt in je eigen huis. Wat wil je nog meer?

Zamioculcas (kamerpalm)

Deze plant, ook wel de kamerpalm genoemd, biedt focus bij meditaties en zuivert de lucht. Het leuke aan deze plant is dat hij weinig verzorging vraagt. Een licht of donker plekje, veel of weinig water: het maakt in feite niet uit, de plant overleeft het wel – ideaal dus als je niet zulke groene vingers hebt.

Coffea Arobica

De bonen van deze koffieplant werken stimulerend en anti-narcotisch. Nog meer goed nieuws: het werkt ook erg handig bij een kater. Wie heeft er nog een kopje koffie nodig als je een plant als deze in je huis hebt staan?

Tot en met zaterdag 20 oktober kun je bij de Plant Bathing Studio aan de Haarlemmerstraat 72 in Amsterdam plant bathen. Letterlijk: jezelf onderdompelen en opladen met de kracht van planten. Je krijgt ook nog een plantje mee! Lees hier meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PureWow

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme