Janne Vogel
Janne Vogel Persoonlijk 23 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Op deze 5 momenten is de kans het grootst dat je partner vreemdgaat

Wat er ook aan de hand is, soms heb je gewoon het gevoel dat er iets in je relatie niet helemaal goed zit. Je partner lijkt afwezig, houdt je op afstand of er hangt simpelweg een gekke sfeer in de lucht…

Vreemdgaan is natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar er zijn een aantal momenten waarop de kans dat je partner de fout in gaat wel degelijk aanwezig is. In deze situaties is het belangrijk om goed te blijven communiceren en tot de kern van het probleem te komen. Investeer een beetje extra in je relatie en blijf met elkaar praten.

Op de volgende momenten is je partner op zijn zwakst en is de kans groter dat hij op zoek gaat naar aandacht bij iemand anders dan bij jou.

Vlak voor jullie bruiloft

De zenuwen of angst die hij voelt voor jullie bruiloft kunnen ervoor zorgen dat je partner nét voor jullie elkaar het ja-woord geven vreemdgaat. Juist op het moment dat je het het minst verwacht. Het kan zijn dat hij afleiding nodig heeft van alle spanning, maar het kan ook dat-ie het gewoon een beetje benauwd krijgt van het hele monogamie-idee. Au.

LEES OOK: Waarom af en toe ruzie maken met je partner juist heel gezond is

Na jullie eerste baby

De geboorte van jullie eerste kind heeft natuurlijk een enorme impact op, tja, vrijwel alles. Het kan dat je als koppel juist extra dicht naar elkaar toe groeit, maar als alles minder vlekkeloos verloopt (als jullie je allebei te druk maken en te weinig slapen, bijvoorbeeld) kan dit ervoor zorgen dat je partner op zoek gaat naar iemand anders bij wie hij zich even geen vader hoeft te voelen.

Na een promotie op werk

Als je het gevoel hebt dat niet jij, maar zijn werk op nummer één staat, hoef je dit niet als normaal te beschouwen. Zeker niet als dit vroeger anders was. Wanneer je partner constant tot laat werkt en jou totaal niet bij zijn werk betrekt, is het belangrijk om hem te vragen waarom. Is hij met een project bezig dat simpelweg veel tijd kost of steekt hij zijn tijd tegenwoordig liever in iets – of iemand – anders? Het kan zijn dat je partner zijn werk gebruikt om afstand van jou te nemen en sneller geneigd is om hier vreemd te gaan.

Tijdens een midlifecrisis

Er lijkt in iedereens leven zo’n punt te komen waarop je alles wat je hebt vergelijkt met hoe je het zou willen hebben. Vaak gaat dit samen met grote veranderingen, zoals een dieet, veel sporten of een carrière switch. Dit kan ertoe leiden dat je meer aandacht en complimenten krijgt, wat het vuur aanwakkert en je alleen maar meer laat willen. Wanneer je partner dit ervaart en opeens veel minder thuis is en minder oog heeft voor jou, wees dan alert.

LEES OOK: We zoeken een partner die op deze belangrijke mensen in ons leven lijkt

Na de dood van een familielid of goede vriend

De dood van een familielid of goede vriend kan veel gemengde gevoelens en verwardheid veroorzaken. Crisismomenten kunnen koppels óf dichter bij elkaar brengen, óf uit elkaar drijven. De dood van iemand die veel voor je betekent heeft, kan ervoor zorgen dat je je wilt isoleren van iedereen die je kent en dat je graag alleen wilt zijn. Als je partner afstand van je neemt en opeens vaker in zijn eentje weggaat, is de kans groot dat hij (onbewust) op zoek is naar troost bij iemand die geen idee heeft hoe verdrietig hij is. Kwetsbaar zijn bij jou kan op dit soort momenten te moeilijk voor hem zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme