Eva Dusch
Eva Dusch Kids 9 juni 2016

Kan het nog schattiger? Slapende peuter met z’n puppies

Niets zo heilig als een slapend kind. Er wordt zelfs hevig gediscussieerd over verschillende slaapmethodes en hun gouden beloften. Maar soms kan het zó simpel zijn. Dat bewijzen deze peuter en zijn puppies wel. Was het maar elke dag zo’n feest.

Toch is dat niet erg aan te raden. Experts adviseren om peuters tussen de elf en veertien uur te laten slapen. Maar of co-sleeping hier aan gaat bijdragen is de vraag. Kinderen in je eigen bed laten slapen is zeer discutabel, maar ze laten slapen met huisdieren is minstens zo riskant. Doordat ze elkaars gedrag niet begrijpen verstoren ze niet alleen hun eigen slaapritme, maar ook die van anderen.

Hoe verschrikkelijk schattig dit er ook uitziet (ja, wij zijn er alles behalve ongevoelig voor), je peuter heeft niet twee schattige puppies nodig om zo goed te kunnen slapen. Met deze drie tips kom je er ook:

[STAP stap=”1″]

Zorg voor één tot vier uur slaap

Na achttien maanden functioneren de meeste kinderen het best op een middagslaapje. Zorg er wel voor dat het vroeg genoeg op de dag is, zodat het niet hun nachtritme in de war gooit.

[STAP stap=”2″]

Houdt hun slaaproutine constant

Dat betekent: zelfde tijden, zelfde bed.

[STAP stap=”3″]

Motiveer kinderen van één jaar of ouder om met een knuffel of dekentje te slapen

Een ‘veilig object’ laat ze vaak meer relaxed voelen tijdens bedtijd en gedurende de nacht. Kinderen onder de één jaar kunnen beter met niks slapen.

Heb jij nog goede tips? Laat het ons weten op Facebook!

Troost je: doorslapen is niet beter voor je baby>

Reageer op artikel:
Kan het nog schattiger? Slapende peuter met z’n puppies
Sluiten