Redactie
Redactie Kids december 1, 2014

Kan jouw kind wat deze 7-jarige kunstenares kan?

Stop heel even waar je mee bezig bent, want je mond valt hier hoe dan ook van open. De 7-jarige kunstenares Aelita Andre maakt kunst met een hoofdletter K. Zo waanzinnig knap en fraai dat we best zo’n Andre aan de muur willen.

De meeste kinderen spelen met 9 maanden met een zacht knuffelblok. De uit Melbourne afkomstige kunstenares speelde met een kwast en doek. Toen ze 2 was, kwam haar eerste solo-expositie uit (ach ja). Op haar vijfde stond ze op uitverkochte kunsttentoonstellingen. En als je ze ziet wat ze maakt, dan begrijpen wij wel waarom.

Tante Til

Haar laatste ensemble heet ‘Soundpaintings: Oracle of Space’ waarbij ze speelt op een door haar geschilderde viool. Je kunt niet alles hebben in het leven, maar Aelita is duidelijk een multitalent. Wij moesten al snel denken aan een van de fameuze uitpraken van Tante Til die ze veelvuldig gebruikt in De Familie Knots: ‘Een kloddertje roze hierrrr… een kloddertje roze daarrrrrr’ en zien gelijkenissen met Jackson Pollock. Met haar spettertechnieken en het gebruik van prachtige kleuren, weten wij zeker dat deze jonge meid erg ver gaat komen. Voor zover dat nog niet is gebeurd. Benieuwd naar hoe ze te werk gaat? Bekijk dan snel de indrukwekkende video.

Ook een Andre naast het kunstwerk van jouw kind aan de muur? Neem een kijkje in haar webshop.

Reageer op artikel:
Kan jouw kind wat deze 7-jarige kunstenares kan?
Sluiten