Eva Dusch
Eva Dusch Mind 8 augustus 2015

Kanker krijgen en dan ook nog je baby moeten aborteren…

Het Canadese model Elizaveta Bulokhova had de wereld aan haar voeten liggen. Ze liep over ontelbaar veel catwalks, reisde de hele wereld rond en er was een kindje op komst. Totdat ze kanker bleek te hebben en ze van de dokters haar kind moest aborteren.

Het begon met kiespijn en een opgezwollen kaak, totdat de pijn ondraaglijk werd en ze naar de dokter ging om het te laten checken. Het bleek geen onschuldige ontsteking te zijn, maar botkanker in haar kaak. Om te overleven moest niet alleen 95% van haar kaak worden verwijderd, maar de doktoren vertelden haar ook dat ze abortus moest laten plegen voordat de chemotherapie zou beginnen. ‘Mijn ongeboren zoon was heel actief en ik voelde hem regelmatig. Ook praatte ik tegen ‘m’, vertelt Elizaveta aan Vice. ‘Ik vroeg of hij wilde stoppen met bewegen, want ik kon hem niet houden.’

Keizersnede

Haar zoontje Valentijn liep gevaar om lichamelijke afwijkingen te ontwikkelingen -als hij het al zou overleven. ‘Dit was verschrikkelijk, want praktisch gezien moesten we de dokters vertellen om ons perfect gezonde baby te doden, maar we hadden geen keus”, vertelt haar vriend Troubetskoi. Tegen de Daily Mail vertelt Elizaveta: ‘Ik bleef maar tegen mezelf zeggen dat, wat het universum ook voor me in petto had, ik het moest accepteren. Als het meant to be is, dat deze baby wordt geboren, dan is dat zo.’ Uiteindelijk werd de baby middels een keizersnede tien weken te vroeg geboren en moest 51 weken lang doorbrengen op de Intensive Care. Dat de baby überhaupt gezond en wel ter wereld is gekomen, is een groots wonder. De kleine is kerngezond en met Elizabeth gaat het ook steeds beter.

Redder in nood

Het genezingsproces en de kracht van het voormalig model zijn vastgelegd in een fotoshoot, waarin Elizaveta haar overleving viert. In een van de foto’s zien we Valentijn met zijn handjes naar zijn moeder reiken. ‘Hij heeft mijn leven gered, en dat is het belangrijkste”, vertelt ze. ‘Hij heeft op me gelet en gaf me een soort schema om zo aan mezelf te werken. Hij gaf me geen break, maar op een goede manier want zo bleef ik bezig en had geen tijd om medelijden met mezelf te hebben. Ik geloof echt dat als ik niet zwanger was geweest, dan was ik net zo behandeld als elke andere patient. Valentijn heeft ervoor gezorgd dat alles goed is gegaan.’

Deze vrouwen zijn helemaal klaar met dat ge-stereotyp en schamen zich niet voor hun kale hoofd>

Reageer op artikel:
Kanker krijgen en dan ook nog je baby moeten aborteren…
Sluiten