Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Beauty 27 mrt 2014

Kans op huidkanker begint al heel vroeg

Wanneer de zon zich laat zien, zoals komende dagen, zitten we en masse op het terras, strand, in het park, bos of op de fiets. Heerlijk natuurlijk, maar smeer jezelf en je kroost ook bij een lentezonnetje in met een SPF. Zonneschade aan de huid (en dus de kans op het ontwikkelen van huidkanker) ontstaat vaak tijdens de kinderjaren.

Vraag je je af waarom je gezicht er niet meer zo fris uitziet als vroeger? Dat komt dus ook door die zonneschade op jonge leeftijd. Dit veroorzaakt pigmentatie in de huid, waardoor je gezicht er vlekkerig uit gaat zien. Vergelijk je gezicht of decolleté maar eens met de huid van je billen (die nooit zon zien). Wedden dat je daar geen pigmentvlekken hebt zitten? Ook al is het kwaad al geschied, voorkom erger door je elke dag in te smeren. Scoor een nieuwe zonnebrandcrème met minimaal factor 30, want die van vorig jaar is niet goed meer door temperatuurschommelingen. Echt, dit is een gouden tip.

Er zijn trouwens genoeg zonnebrandcrèmes die mild zijn voor de huid en dus ook op de kinderhuidjes gesmeerd kunnen worden (bijvoorbeeld die van Suncover).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kans op huidkanker begint al heel vroeg
Sluiten