Gina Koninkx
Gina Koninkx Kinderen 26 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

5 Manieren waardoor het kappersbezoek van jouw kind soepel verloopt

Het kan een drama zijn om met je kind naar de kapper te gaan. Er zijn genoeg kids die het totaal niet zien zitten om 20 minuten in een kappersstoel te zitten bij een vreemde dame. En dan heeft ze nog een schaar vast ook. Toch zal je kind er eens in de zoveel tijd aan moeten geloven. Dat wordt een stuk makkelijker met deze tips.

Naast dat je kind geen zin heeft in een bezoekje aan de kapper zit jij er waarschijnlijk ook niet echt om te springen. Gelukkig krijg je ze met deze tips wel stil. En ja, soms hoort daar een beetje omkoping bij (sssst).

1. Cadeaus

Hoewel niet iedereen fan is van deze tactiek blijkt het wel heel goed te werken. Als je belooft dat je kind een cadeautje mag kopen ná het bezoekje aan de kapper is het vast zo erg niet meer. Als ze moeilijk gaan doen tijdens het knippen herinner ze er dan aan dat als ze het nog even volhouden ze wat leuks mogen uitzoeken in de speelgoedwinkel.

2. Kinderkapper

Tegenwoordig zijn er ook genoeg kinderkappers die er speciaal op zijn getraind om kindjes te knippen. Wedden dat jouw zoon of dochter de volgende keer met heel veel plezier naar de kapper gaat?!

3. Snoep

Indien nodig: heel veel snoep. Net als met cadeaus maak je kids ook blij met een paar snoepjes. Wie netjes en stil in de kappersstoel blijft zitten verdient natuurlijk wel een héle grote lolly.

4. Telefoon of iPad

Als we een voordeel moeten noemen van de hoeveelheid beeldschermen waar onze kinderen mee opgroeien is dat wel dat het ze soms ook lekker bezighoudt. Laat dat nou een hele fijne oplossing zijn bij de kapper. Een Bumba filmpje zorgt ongetwijfeld voor afleiding en dan is het klusje zo geklaard.

5. Doe het zelf

Je kunt er altijd nog voor kiezen om het haar van je kinderen zelf te knippen. Dat scheelt én geld én ze vinden het waarschijnlijk een stuk relaxter als hun vader of moeder hun haren knipt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme